Luni, 12 aprilie, a apărut o nouă ediție a BIHOREANULUI tipărit, cu un conţinut bogat în informaţii exclusive și variat. Iată ce puteți citi în noul număr:

Ultima redută

Într-o vizită în spitalul anti-Covid, BIHOREANUL a fost martor al suferinței pacienților din ATI, dar și al strădaniei oamenilor în halate albe de a-i păstra în viață și de a-i trimite din nou lângă cei dragi.

În timp ce afară oamenii respiră cu nesaț aerul parfumat al primăverii, în Spitalul Municipal din Oradea ajung bolnavi tot mai tineri și în stare gravă, pentru a căror salvare luptă medici și asistente marcate de o tot mai pronunțată epuizare fizică și emoțională.

Un reportaj exclusiv, realizat de Adrian Criș și Szilagyi Lorand, cu declarații, fotografii și imagini video impresionante.

Utilități gratis!

Operatorii de curent și gaz se confruntă cu o dublare a cererilor de racordare la rețele după modificările legislative care îi obligă să suporte costurile branșamentelor.

Electrica și Distrigaz Vest își văd bugetele de investiții reorientate către conectarea noilor consumatori și pregătesc licitații de amploare pentru proiectarea a mii de branșamente care vor fi realizate în perioada următoare în Oradea și Bihor. BIHOREANUL vă prezintă noile oportunități.

Proces la ralanti

Tribunalul Bihor a stabilit săptămâna trecută primul termen de judecată în dosarul milionarului Victor Micula şi al celor patru agenţi de la Poliţia Municipiului Oradea - Ovidiu Iovian Vaida, Camelia Erdei, Alin Claudiu Zanca și Claudiu Rengle - acuzaţi că l-au protejat, l-au lăsat să se joace de-a poliţistul şi chiar că au închis ochii la abateri rutiere pe care acesta le-ar fi comis. Procesul va începe pe 14 mai, adică la mai bine de o jumătate de an de la data la care dosarul şi rechizitoriul au fost predate judecătorului de Cameră preliminară.

BIHOREANUL vă dezvăluie, în premieră, motivele pentru care Tribunalul Bihor a refuzat arestarea milionarului, dar şi care sunt cele 30 de infracţiuni pentru care Micula a fost pus sub urmărire penală într-un nou dosar, aflat în ancheta Parchetului Oradea.

Pubela Bihor

Bihorul a ajuns groapa de gunoi a italienilor: munți de deşeuri importate, de toate felurile, abandonate la marginea a trei sate din judeţ.

Peste 120 tone de mizerii din Italia au fost golite recent în curtea unei firme din Sâniob, după aceeaşi „reţetă” prin care, în urmă cu mai bine de un an, alte 700 tone de reziduuri ajunseseră în Ineu şi Vadu Crişului, unde zac în continuare, puse sub sechestru. BIHOREANUL vă prezintă o poveste cu mafioți veritabili.

Parcări online

Primarul Florin Birta implementează în Oradea, printr-un proiect pilot, un sistem integrat de supraveghere a parcărilor din afara carosabilului.

Până la sfârșitul anului, parcările din străzile Independenței, Brașovului, Simion Bărnuțiu și din curtea Primăriei Oradea vor fi conectate la un dispecerat de unde se poate monitoriza gradul de ocupare, interveni de la distanță sau trimite echipe în teren.

Atelierul șucar

Aflate de cele mai multe ori în comunități de la periferiile satelor sau orașelor, fără locuri de muncă și cu mulți copii în grijă, femeile rome sunt marginalizate de semeni, plătind prețul comportamentului lor diferit și trăind o viață anostă.

Iată însă că în Bihor există un centru unde femeile rome învață să muncească, să scrie, să citească și să se comporte în societate. Centrul Shukar din Girișu de Criș, înființat de o orădeancă, a devenit loc de recreere pentru 15 cursante care lucrează împreună într-un atelier de croitorie unde creează șorțuri, măști de protecție ori fotolii. BIHOREANUL le-a făcut o vizită...