Luni, 27 septembrie, a apărut o nouă ediție a BIHOREANULUI tipărit, cu un conţinut bogat în informaţii exclusive și variat. Iată ce puteți citi în noul număr:

Răzbunare cu belele

Patru orădeni au ajuns în faţa instanţei, iar doi au şi fost deja condamnaţi după ce au sechestrat un agent de Poliţie care îi făcuse propuneri indecente prietenei unuia dintre ei.

Înarmaţi cu sabie, cuțit și bâte de baseball, bărbații l-au dus pe poliţist într-un apartament, l-au bătut şi l-au pus să-şi ceară iertare în genunchi de la tânără, iar apoi să-şi sune şi propria prietenă, ca să-şi recunoască infidelitatea. BIHOREANUL prezintă detaliile unei povești decupate parcă dintr-un thriller...

Ger în buzunare

Termoficare Oradea se pregătește să intre în sezonul rece cu reparațiile făcute, dar cu cea mai mare problemă încă nerezolvată: prețul gigacaloriei stă să explodeze!

Apropierea iernii dă fiori reci celor 72.700 de familii deservite de operatorul de termoficare deoarece prețul gazului s-a dublat față de anul trecut, iar cel al gigacaloriei ar putea crește din noiembrie și cu 70%.

Micile mămici

Aflate la o vârstă la care adolescenții abia descoperă lumea, pasiunile și primele iubiri, mamele minore sunt private de bucuriile vieții.

Needucate de familii și de școală, unora li se aprind călcâiele și își încep viața sexuală fără a-și cunoaște corpul ori riscurile cărora se expun. Multe rămân însărcinate și nasc înainte să devină majore, nepregătite să aibă grijă de prunci.

BIHOREANUL a cunoscut trei mame adolescente ale căror povești dau de gândit celor care până acum au văzut în acest fenomen doar o statistică...  

Păduri sub atac

Chiar dacă Bihorul nu este un judeţ cu „renume” în furtul de lemne, precum Suceava ori Maramureşul, nu înseamnă că aici nu dispar copacii din păduri. Ba chiar sub semnătura paznicilor!

Un control al Gărzii Forestiere a scos la iveală că 200 de arbori din zona Boga au fost tăiaţi ilegal, cel mai probabil prin complicitatea pădurarului cu şeful său direct. BIHOREANUL a intrat pe fir...

Terapia cu Calciu

Preotul orădean Ciprian Mega își va lansa duminică filmul despre părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa, care s-a opus demolării bisericilor și sistemului comunist cu prețul a 21 de ani de pușcărie.

Filmat în Oradea în doar 11 zile cu un buget de 200.000 euro, „Glasul celui care strigă în pustie”, despre disidentul anti-comunist condamnat la 21 de ani de pușcărie, va fi proiectat în parcarea de lângă Spitalul Municipal, în cadrul unui eveniment la care este așteptat și patriarhul Daniel.

Toamna rock

Toamna aduce cu ea şi roade mai puţin obişnuite, dar îmbietoare. Lângă Oradea, la finalul acestei săptămâni, se va ţine un festival cu muzică rock şi invitaţi recunoscuţi, bere artizanală de mai multe soiuri, mâncare gustoasă şi concursuri diverse.

Intitulat sugestiv „Rocktoberfest”, evenimentul aduce în faţa bihorenilor trupe rock cu renume pe scena naţională şi chiar pe cea internaţională.

Toamna eliberării

Unul dintre cei mai grei ani ai Oradiei a fost 1944: început între granițele Ungariei horthyste, încheiat în bătaia puștilor și sub incertitudinea apartenenței teritoriale.

În plin război, orașul a pierdut populația evreiască deportată în lagărele naziste, a fost bombardat într-un raid american, a fost „pasat” dintr-un stat în altul și, în final, ocupat de sovietici. Istoricul Cristian Culiciu ne intreoduce în atmosfera acelor vremuri...

OPINII:

Mircea Chirilă: Parcări goale și șosele pline

Din păcate, străzile sunt în continuare sufocate de mașini, chit că parcările nu sunt pline. E clar că pentru asta Primăria trebuie să mai schimbe din obiceiurile băștinașilor, la fel cum a făcut-o și când a taxat toate locurile de parcare.

Adrian Criș: Un spital „ca afară”

Am văzut la finele săptămânii trecute cel mai nou spital ridicat în Bihor, spitalul de recuperare President Medcenter din Băile Felix, cu care visez să semene toate spitalele pe care (o să) le avem. Mă gândesc, în primul rând, la preconizatul nou spital de infecțioase din Oradea.