Luni, 13 mai, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, cu un conţinut variat şi bogat în informaţii exclusive. Dintre subiectele noii ediţii:

Vin americanii?

Investitori americani propun un proiect ambițios și intrigant într-o comună din Bihor: o exploatare de magneziu unică în UE, care să reducă dependența de China și Rusia.

Chiar dacă în spatele companiei Verde Magnesium SRL stă un fost ministru al energiei din SUA și un fost director al companiei Audi, planurile de a transforma calcarul de brucit din Budureasa în magneziu sunt privite cu scepticism în comuna bihoreană, unde oamenii au mai văzut o afacere similară lansată cu avânt și eșuată.

Ciprian Mega: „Vinovatul pentru război nu este la Kremlin”

Preotul-regizor orădean Ciprian Mega a generat controverse aprinse în România după ce a participat la sfârșitul lunii aprilie, alături de echipa filmului „21 de rubini”, la festivalul de film al țărilor BRISC de la Moscova.

Poziția orădeanului care a devenit printre puținii români primiți la Kremlin de președintele Vladimir Putin după declanșarea invaziei în Ucraina a născut numeroase întrebări, atât în România cât și în Rusia. BIHOREANUL a încercat să găsească răspunsuri...

Onorariu cu bucluc

Un lichidator judiciar a fost trimis în judecată pentru tentativă la înşelăciune, fals informatic şi fals în declaraţii.

Fost șef adjunct al defunctei Gărzi Financiare Bihor, acum practician în insolvenţa societăţilor comerciale, Gheorghe Gaja e acuzat că a măsluit o hotărâre judecătorească pentru a-și recupera onorariul pentru lichidarea unei firme falimentare. BIHOREANUL vă prezintă povestea, în exclusivitate.

Banii Oradiei

Perioada de după integrarea Oradiei în Regatul Român a fost în mod evident una de adaptare, peste ea suprapunându-se și o criză economică aproape permanentă în anii 1920.

A urmat crahul mondial, resimțit și aici, iar anii 1930 au adus o oarecare dezvoltare locală. Desele schimbări de primari și de Consiliu Local au îngreunat administrarea orașului, finanțele fiind o chestiune spinoasă discutată anual.

În pline dezbateri electorale pe marginea alegerilor locale, BIHOREANUL vă arată cum s-a descurcat executivul orădean cu banii în acei ani.

OPINII

Mircea Chirilă: În Podgoria începe nebunia?

Formidabil cum știu administratorii acestui județ să-și bată singuri cuie în talpă! Au denumit pompos șoseaua de lângă calea ferată Drum Expres, deși e de fapt o arteră care ușurează circulația celor care locuiesc pe dealuri. Avem Inel Metropolitan de Sud, și acela contestat la Cheriu, dar de fapt e un drum cu o bandă pe sens, care mai ușurează traficul în zonă.

Adrian Criș: Campanie cu măști

Pe cât de lung pomelnicul, pe tot atât de inutil, căci campania care nu se vede în stradă se duce ca un război pe internet, sub semnul fake-ului și hate-ului, iar alegătorul nu se mai cumpără cu zahăr și făină, ci updatat: își primește plata după ce-i arată politrucului poza cu buletinul de vot făcută cu smartphone-ul în cabina de votare.

PREMIILE LUI BIHOREL

Most wanted: UDMR a publicat o listă cu „dușmanii maghiarilor”; Fosta adjunctă de la ITM Bihor a rămas amendată, după ce a criticat ținuta procurorului DNA; Băgați în ședință: Noua conducere a SC Turism Felix a început... să facă valuri; Stăpânul inelului: De ce l-au cocoțat pe Avram Iancu pe piciorul viitorului viaduct de la Băile Felix? Greu cu femeile: A fost campionat de baschet feminin, dar au pus pe afiș un bărbat de culoare! Prins cu minciuna: Cum a încercat un orădean să îi „aburească” pe judecători pentru a-și recupera permisul...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!