Luni, 19 februarie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, cu un conţinut variat şi bogat în informaţii exclusive. Dintre subiectele noii ediţii:

I.T.Mita

BIHOREANUL vă dezvăluie, în exclusivitate, cum își târguiau şpăgile trei inspectoare ale ITM, prinse în flagrant cu mită şi condamnate pentru corupţie.

Ancheta și acordurile de recunoaştere a vinovăției semnate de Daniela Hriscu, Natalia Floruţa şi Aurica Buhaş arată că funcționarele percepeau „taxe de protecţie” ca la piață, punându-i pe cei controlați să le facă oferte în scris și împărțindu-se apoi pe pradă, cu scuza că „la nivelul instituţiei era o practică primirea de sume necuvenite”.

Interlopul din Poliţie

Valentin Potre, agent-şef la Poliţia Municipiului Oradea, şi fratele său, Gabriel, prinşi în flagrant cu bani şi bijuterii furate din casa unui om de afaceri, au fost trimişi în judecată, ambii fiind în arest la domiciliu. În același dosar ce vizează acuzaţii grave, de şantaj, fals în înscrisuri, trafic şi cumpărare de influenţă și furt calificat, procurorii au mai inculpat încă trei complici ai fraţilor Potre.

BIHOREANUL vă dezvăluie amănunte incredibile din rechizitoriul ce descrie isprăvile unui veritabil interlop în uniformă...

Blocați la semafor!

Vechi de peste două decenii, sistemul de semaforizare din Oradea este depășit de traficul aglomerat și a ajuns chiar să provoace ambuteiaje.

Prea depășite tehnologic pentru a mai putea fi reglate ori organizate în undă verde pentru a permite deplasarea cu viteza legală, semafoarele mai mult încurcă circulația pe mari artere precum Republicii, Dacia, Decebal și Ștefan cel Mare.

Jupân de Pietroasa

Primarul din Pietroasa, Alin Laza este acuzat că hărțuiește proprietarii pensiunilor de la Peștera Urșilor care le concurează pe cele ale propriilor neamuri.

Localnicii se plâng că edilul refuză să emită acte și dă amenzi concurenților propriei familii, dar închide ochii la ilegalitățile rudelor, ajutat de o subalternă pe care a promovat-o, cu scandal, după ce a și școlit-o pe banii comunei.

Sedii pentru regii

Societățile municipalității CAO și OTL vor să își ridice sedii de milioane de euro în Parcul Industrial II din strada Ogorului.

Compania de Apă Oradea, care deține un sediu ultracentral va cheltui 11 milioane de euro din banii orădenilor pe unul nou, unde să adune toți angajații risipiți prin oraș, iar Oradea Transport Local a început proiectarea unei autobaze de 16 milioane euro din bani europeni ca să elibereze depoul din strada Atelierelor, unde se vor face blocuri.

Refugiul dependenților

Oradea va avea un Centru Regional de Sănătate Mintală și Luptă Antidrog, care ar putea fi finalizat anul acesta.

Centrul va funcționa în clădirea secției de Psihiatrie a Spitalului Județean, iar în cadrul lui vor activa și voluntari, inclusiv un tânăr care s-a luptat din adolescență cu dependența de droguri și a cărui poveste a fost prezentată recent de BIHOREANUL.

Daruri de primăvară

Mărțișoarele de 1 Martie și florile de 8 Martie pot fi însoțite în acest an și de alte cadouri valoroase, care să marcheze debutul unui sezon înfloritor.

Multele evenimente plănuite la începutul lunii martie în Oradea au în prim-plan artiști locali, invitați din țară, precum și din străinătate, iar oferta muzicală este felurită.

OPINII

Mircea Chirilă: Pădure cu noroc

Până acum câțiva ani, puțini știau de existența unei păduri la capătul prăfuitei străzi Gh. Doja și aproape nimeni nu știa că jumătate din ea era proprietatea municipiului Oradea. Primul noroc al pădurii: noul stadion pică exact pe vechea Grădină Zoologică, așa că e nevoie de un nou amplasament.

Adrian Criș: Autostrada Crișana

Cam așa ar putea fi botezat drumul expres Oradea - Arad, de aproape 140 kilometri, în mare parte cu profil de autostradă, cel dintâi proiect de mare infrastructură rutieră asumat de autorități locale. Autostrada Bolojan n-o putem numi nici în glumă, să nu fim acuzați de idolatrie, deși reușita - iar asta e o realitate pe care n-o poate contrazice nimeni, dacă are un dram de bun-simț - lui îi aparține.

Mircea Ursuța: Cursul valutar te poate scăpa de pușcărie?

La o primă vedere întrebarea pare tembelă. Și la o a doua sau a zecea vedere, tot tembelă rămâne. Problema este, însă, că această întrebare a fost formulată de către doi judecători ai unei curți de apel și adresată Înaltei Curți de Casație și Justiție.

PREMIILE LUI BIHOREL

Directoarea chermezelor: Șefa Fundației pentru Protecția Monumentelor și ar pleca, și ar mai sta... Ungurul patriot român: De ce a „dezertat” un consiier UDMR taman la Partidul Patrioţilor Români: Gratis de la Ciolacu: Angajații din prefecturi și structurile de forță, momiți cu... vize de America: Despăgubiri de la CJ Bihor pentru că a lovit o ciută pe un drum nesemnalizat; S-au ales „cioburile” de proiectul fabricii de sticlă din Parcul industrial al Oradiei; Puşcărie din prostie: Cu ditamai cazierul, l-a „mâncat” să meargă la băut tot cu mașina

ACTUALITATE LOCALĂ

Micula, condamnat: 2 ani de închisoare cu executare, pentru că a tras cu o armă de asalt pe un pod din Oradea; „Vânătorul de bătrâni”. Investigație Recorder despre bihoreanul care se apropie de bătrâni singuri și le ia averile; Chartere spre 5 destinații de pe Aeroportul Oradea; Pădurar arestat după ce a împușcat câinele vecinului, trăgând de la fereastră; Aplicație pentru aparținătorii pacienților ajunși în Urgențele Spitalului Județean; Vladimir Pustan jr. a fost trimis în judecată; Au început lucrările la fabrica Stihl...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!