Luni, 18 martie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, cu un conţinut variat şi bogat în informaţii exclusive. Dintre subiectele noii ediţii:

Malpraxis la Grivei!

Acuzații de malpraxis la Grivei, unde un câine sănătos și recent adoptat a murit de îndată ce a ieșit pe poarta adăpostului.

Bichonul tânăr și recent sterilizat n-a mai apucat să ajungă la noua lui familie, murind după ce a fost sedat de angajații adăpostului, care au încălcat regulamentul ADP Oradea, efectuând o procedură medicală în absența veterinarului.

Femeia este convinsă că animalul a fost sedat cu un medicament prea puternic pentru inima lui.

Procuror meditator

Prins de BIHOREANUL la întâlniri nocturne cu o tânără poliţistă şi acuzat de mai multe abuzuri, șeful Parchetului Beiuş, Cosmin Pantea, a fost „albit” de Inspecția Judiciară.

După un simulacru de anchetă făcută cu „mâna” unui poliţist, magistratul a scăpat de cercetarea disciplinară, inspectorii susţinând că o „medita” pe polițistă noaptea în sediul Parchetului pentru admiterea în magistratură, iar că abuzurile de care l-au acuzat alți polițiști sunt simple... supoziţii.

Milițian cu cazier

Garcea de Bihor, polițistul din Aușeu care a bătut un sătean pentru că reclamase transporturi nelegale de balast, are încă un dosar penal pentru agresarea unui cetățean.

Florin Ianc este cercetat de Parchetul Bihor fiindcă, împreună cu omologul său din Măgești, Marian Lup, i-a rupt mâna unui bărbat de la care voia să obțină mărturisirea că ar fi furat lemne, dar căruia în final i-a dat drumul, fără nicio anchetă, după intervenția unui amic, fost polițist.

Sanyi Neguş e liber!

Lumea interlopă din Oradea fierbe. Tribunalul Mehedinţi a dispus, marţea trecută, eliberarea condiţionată a şefului clanului Neguş, Markovics Sándor, alias Sanyi Neguş, după aproape 16 ani executaţi din pedeapsa de 20 de ani şi 4 luni pe care a încasat-o, în Italia, după o răfuială cu proxeneţi albanezi din zona Brescia, soldată cu moartea unei persoane.

Parcări, extremă urgență!

Șantierele din zona Spitalului Județean au redus la mai puțin de 100 numărul locurilor de parcare, într-o zonă deja aglomerată, cu mii de mașini în fiecare zi.

În timp ce locuitorii zonei reclamă autorităților că șoferii își lasă mașinile pe trotuare, la intrările în curți sau pe spațiile verzi, un întreprinzător a profitat de situație încropind o parcare privată, ceea ce îi nemulțumește pe vecini.

Inginer de stele

O tânără din Bihor se numără printre puținii români dintr-o întreprindere care produce sateliți sub supravegherea Agenției Spațiale Europene.

Andreea Burlou este inginer la compania Deimos Space Romania, unde veghează ca, atunci când un satelit își încheie misiunea în jurul Pământului, bucățile rezultate din dezintegrarea lui să aterizeze în siguranță, fără să producă pagube.

Ziarele Bihorului comunist

După 1944, presa din Bihor, ca în toată țara, a intrat în slujba Partidului Comunist, fiind transformată din „câinele de pază al democrației” în instrument de propagandă.

Până la Revoluția din decembrie 1989, în județ au fost editate doar două ziare, cotidienele Crișana și Fáklya, ambele urmărite atent de Cenzură, analizate, lăudate și criticate de către autoritățile locale, dar departe de ceea ce și-ar fi dorit publicul larg. O filă importantă din istoria locurilor!

Înapoi în natură

Reîncepe sezonul drumețiilor în natură, cățărărilor pe trasee de via ferrata și al turelor de rafting.

În Bihor, oferta activităților de aventură în aer liber este bogată, cuprinzând ture pe stânci prevăzute cu poduri indiene, dar și aventuri în bărci, în apele Crișului Repede.

OPINII

Mircea Chirilă: Parcurile care ne dezbină

De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!

Adrian Criș: Baiurile noastre și problemele UE

Parlamentul European a adoptat săptămâna trecută o Directivă pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și a consumurilor de energie, ce impune închiderea centralelor termice pe combustibili fosili până în 2040 și eliminarea completă din 2025 - de anul viitor! - a subvențiilor pe care autoritățile le acordă populației. În ipoteza în care acest lucru - Doamne, ferește! - s-ar întâmpla, România ar deveni una dintre victimele cel mai crunt lovite.

PREMIILE LUI BIHOREL

La grătare, nu la votare: De ce se codește primarul din Paleu să facă noi secții de vot; Comisarul general al Gărzii de Mediu a venit în control la TIR-urile cu deșeuri din Vama Borș II; Primăria Oradea omite să pună camere video unde e mai mare nevoie; Ordonanța privind „taxa de lux” e vorbă-n vânt, pentru că nu poate fi aplicată; Gunoaie pe datorie: Supărare mare pentru prețul deșeurilor din Maramureș care ajung la groapa din Bihor; Gaţu, divorţ cu scântei: Fosta vedetă a handbalului românesc, prins de nevastă cu o „menajeră”...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!