Luni, 15 mai, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, cu un conținut bogat în informații exclusive și variat. Dintre subiectele noii ediții:

Negrean, lasă-ne!

BIHOREANUL aduce noi dovezi incriminatoare în cazul directorului Colegiului Economic din Oradea, care a vrut să facă show la absolvire, pe banii părinților.

O nouă înregistrare, realizată la o întâlnire a lui Daniel Negrean cu părinții unor elevi de clasa a XII-a, demonstrează cum încerca să-i constrângă să accepte plata banilor pentru organizarea unei ceremonii extravagante de final de an, iar, pentru că aceștia se codeau, directorul a trecut la amenințări și șantaje, spunându-le că, „dacă la o firmă ai fi spus de atâtea ori „nu”, ușa era deschisă și zicea „go!”, „dacă nu-ți place, lasă-ne!”.

INTERVIUL BIHOREANUL

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, președinte UDMR Bihor: „Am avut acest curaj nebunesc...”

Apetitul pentru reforme, simplificare și descentralizare nu l-a părăsit, reușind să impulsioneze ritmul proiectelor de modernizare a localităților, iar acum fiind pe cale să „revoluționeze” urbanismul, construcțiile și amenajarea teritoriului, de care depind atât investițiile publice, cât și cele private.

BIHOREANUL a profitat de prezența sa la Oradea, săptămâna trecută, pentru a-l chestiona despre schimbările deja făcute sau în pregătire, finanțările din bugetul de stat și din fonduri europene ale programelor derulate de Minister, fără a ocoli nici chestiunile politice, de la disputa din coaliție pentru unul dintre ministerele UDMR până la pregătirile pentru alegerile de anul viitor.

Atac la turnuri

Locuitorii caselor din strada Morii se tem că vor fi lăsați fără lumină după construirea în vecinătate a celor mai înalte blocuri din Oradea, de 15 etaje.

Spre nemulțumirea locuitorilor din zonă, un dezvoltator clujean vrea să intre pe piața imobiliară locală cu proiectul unui cvartal de blocuri înalte de peste 50 metri în spatele magazinului Selgros, amplasament traversat și de viitorul tram-tren spre Băile Felix.

Parc pe legheleu

Parcul din satul Tinăud, în care Primăria Aleşd a investit peste 1 milion de lei din fonduri guvernamentale, zace în paragină de peste 10 ani.

Amenajat pe o suprafaţă imensă, de 8 hectare, pe vremea fostului edil Zeno Ţipţer, care visa aici un aquapark termal, parcul din Tinăud a fost abandonat de succesorul său, Ioan Todoca, care îl consideră fără folos şi are alt vis: să-l transforme într-un parc... fotovoltaic.

Clubul anti-cancer

Să fii diagnosticat cu cancer nu înseamnă condamnare la moarte. Mulți bolnavi dau însă crezare acestei percepții și devin tăcuți, se izolează și își așteaptă deprimați sfârșitul.

Astfel de pacienți care s-au înscris în Asociația Buni Prieteni din Oradea au aflat, totuși, că există speranță. Beneficiarii organizației participă la ateliere creative, urmează cursuri de nutriție, consiliere psihologică, kinetoterapie, iar femeile pot primi, la cerere, peruci medicinale din păr sintetic ori natural. BIHOREANUL vă prezintă poveștile lor...

Nokian de Oradea

Retrași din Rusia, finlandezii de la Nokian Tyres fac în locul fostei CET II prima fabrică de anvelope din lume cu emisii zero de CO2. La doar 6 luni după clarificarea opțiunii pentru Oradea, care a câștigat investiția de 650 milioane euro în fața altor 40 de orașe din Europa, lucrările au început sub ochii șefului Guvernului și ai întregii conduceri a companiei, care promite joburi pentru angajați „super-calificați”.

TIMP LIBER

Iunie cu povești

Festivalul Internațional de Teatru Oradea revine cu o ediție bogată în spectacole premiate și tentante. Orădenii vor putea vedea, printre altele, „Familia Addams” în regia lui Răzvan Mazilu, „Eu sunt vântul”, cu Marius Manole, spectacolul „Seaside stories”, în regia lui Radu Afrim, dar și să se dezlănțuie la un concert Zdob și Zdub.

OPINII

Birta cel viteaz
de Mircea Chirilă

Concomitent cu buldozerele care au început lărgirea la patru benzi, pe strada Meșteșugarilor a apărut și primarul Florin Birta, să discute cu riveranii. Trebuie să recunoaștem că e un progres față de vechea administrație. Ilie Bolojan ar fi venit să discute cu oamenii abia după ce mâna unui riveran ieșea de sub stratul moale de asfalt proaspăt turnat. Această întâlnire demonstrează că Birta este viteaz, pentru că asemenea acțiuni sunt pline de neprevăzut...

Nokian și orădenii
de Adrian Criș

Ca totdeauna de la facerea lumii, ceea ce pentru unii este o tragedie poate fi pentru alții o șansă. Războiul a obligat compania Nokian Tyres să abandoneze fabrica din Sankt Petersburg, cea mai europeană și fancy metropolă a Rusiei, și să caute un alt loc, pentru o altă fabrică. Din fericire, a ales Oradea, după analiza a peste 40 de locații. Oradea a fost la bătaie mare cu o mulțime de orașe europene și a câștigat...

PREMIILE LUI BIHOREL

Ambulanța la control: Corpul de Control al Ministerului Sănătății a descins la SAJ Bihor; Viraj la stânga: Fiul fostului deputat PNL Gavrilă Ghilea s-a înrolat în PSD; Lintea şi belitul: Celebrul primar din Finiş, Ioan Man, acuzat din nou de manevre cu lemne; Sancționat creștinește: Preotul din Oradea care a făcut slujbă unui răposat incinerat a scăpat cu mustrare; De la foarte bine în sus: Fosta șefă a Casei Corpului Didactic Bihor, o victorie în procesul cu Ministerul; Demisia e ruptă din rai: Spitalul Municipal Beiuş a rămas fără... popă!.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!