Luni, 7 decembrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, cu un conţinut variat şi bogat în informaţii exclusive. Dintre subiectele noii ediţii:

Călători în pandemie

Pentru doi tineri din Oradea, pandemia a fost prilejul perfect să facă un sejur unic. Surprinşi de "lockdown" pe o insulă din Caraibe, soţii Corina şi Valentin Nemeş au decis să întoarcă situaţia în favoarea lor şi au pornit într-o lungă călătorie prin parcurile naţionale din America, vizitând locuri neasemuite, unde cei mai mulţi dintre oamenii de rând nu vor ajunge niciodată, şi "bifând" astfel 109 ţări vizitate din cele 195 câte sunt.

Bagă gaz!

Mai multe primării din Bihor încearcă să atragă fonduri europene pentru construirea de reţele de gaze naturale. Primarii din Aleşd, Săcueni şi din alte 21 de comune au în lucru proiecte pentru introducerea gazelor şi branşarea locuinţelor, majoritatea edililor asociindu-se astfel încât să îşi crească şansele de a câştiga finanţarea nerambursabilă disponibilă, în premieră, pentru asemenea investiţii.

Oraşul pustiu

Locuitorii din Nucet, primul oraş carantinat din Bihor, sunt convinşi că au fost izolaţi din greşeală. Autorităţile au instituit filtre la intrarea în localitate, patrulează străzile şi îndeamnă populaţia la distanţare şi igiena mâinilor, în vreme ce majoritatea localnicilor poartă masca de formă şi se plâng de lipsa socializării, în aşteptarea redeschiderii crâşmelor. Un reportaj marca BIHOREANUL.

Mihai Jurca, noul city manager al Oradiei: "Sunt aici pentru că am învăţat repede şi mult"

La 36 de ani, Mihai Jurca este, din 7 decembrie, cel mai tânăr city manager al Oradiei. Lăudat de unii, hulit de alţii, Jurca a fost omul din spatele campaniilor care au schimbat faţa evenimentelor locale, făcându-le "cool" şi atractive, aducând şi turişti cu duiumul în Oradea.

Când pandemia a lovit urbea, şi-a depăşit fişa postului şi a coordonat achiziţii de materiale sanitare din China pentru spitale, pentru ca mai apoi să joace un rol important în aprobarea schemei de ajutor de stat prin care compania Ryanair va reconecta Oradea cu mai multe oraşe europene. Ce va face ca city manager a povestit într-un interviu acordat BIHOREANULUI.

Dosar întors

Judecătoria Oradea a dispus continuarea anchetei în cazul poliţistului de frontieră din Borş pe care procurorii voiau să-l ierte pentru că s-a urcat băut la volan.

BIHOREANUL pubică amănunte neştiute din dosarul năbădăiosului frontierist care i-a fugărit pe agenţii rutieri: Francisc Gabera a vrut să scape arătându-le agenţilor legitimaţia de serviciu şi a pretins că la volan ar fi fost nu el, ci soţia sa, care s-ar fi speriat şi a fugit.

Ceasul rău

Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul adolescentei ucise de tren lângă podul feroviar Ioşia. Revoltat că BIHOREANUL a adus în atenţia publică tragedia, dezvăluind că ea s-a produs la o lună ce iubitul fetei a murit din cauza unui infarct inexplicabil, fratele Alessiei cere "linişte pentru familie", convins că a fost "un accident nenorocit".

Promisiuni de la distanţă

Derulată în pandemie, cu puţine întâlniri între candidaţi şi alegători, campania electorală a ratat marile teme despre ce au de făcut Parlamentul şi Guvernul în următorii 4 ani. Mai mult de jumătate dintre partidele înscrise în cursa pentru Senat şi Camera Deputaţilor nu au organizat niciun eveniment electoral, iar unele nu şi-au promovat ofertele nici măcar pe Facebook, unde s-a dus cea mai mare parte a bătăliei pentru voturi.