Luni, 27 iulie, a apărut o nouă ediţie a BIHOREANULUI tipărit, cu un conţinut bogat în informaţii exclusive şi variat. Iată ce puteţi citi în noul număr:

Dragoste de fiică

O fetiţă de 12 ani din Oradea oferă o lecţie de viaţă emoţionantă: deşi asimptomatică, s-a internat ca să-şi protejeze mama bolnavă de cancer, spre deosebire de adulţii cu Covid care refuză spitalizarea, putându-i contamina pe cei din jur.

Născută la 6 luni după ce tatăl său a murit într-un accident şi crescută doar de mama care face tratament oncologic, micuţa Ariana s-a infectat cu coronavirus după o simplă întâlnire cu nişte prieteni pe o terasă, apoi a insistat să fie dusă la Infecţioase pentru a nu-i pune viaţa în pericol celei care i-a dat viaţă.

Moartea lui Crăciun

În urmă cu doi ani, cadavrul unui bărbat pe jumătate dezbrăcat, cu mâinile legate şi cu un căluş în gură, era găsit de un angajat al barajului din Ioşia plutind în acumularea de apă. Omul zăcuse mult timp în râu, nu avea acte şi nici nu fusese dat dispărut. Cu toate acestea, după doar două luni, criminalii au fost prinşi, iar anul trecut au şi fost condamnaţi la ani grei de închisoare.

BIHOREANUL vă dezvăluie detaliile celei mai complexe investigaţii criminalistice desfăşurate în ultimii ani în Oradea, pentru găsirea celor care au ucis un om pentru... 30 de lei! Cazul a fost rezolvat în baza unor proceduri realizate în premieră, în care au fost implicaţi nu doar procurori, poliţişti, criminalişti şi legişti, ci şi experţi în psihologie şi medici de la Spitalul Judeţean din Oradea.

Farse periculoase

Şoc în lumea culturală! Reputatul critic de teatru, profesor şi publicist Mircea Morariu este acuzat că a hărţuit cu SMS-uri mai mulţi colegi de breaslă.

După ce scriitoarea clujeană Marta Petreu a dezvăluit că în 14 luni Morariu i-a trimis peste 100 de mesaje dubioase, mai mulţi oameni de cultură s-au regăsit în postura de victime ale orădeanului, care pretinde, însă, că a făcut doar nişte farse inocente, iar cei care îl hulesc sunt... oameni fără umor.

O iubire nebună

Orădeanca Denisa Krisztina Chilba, cea care l-a acuzat pe episcopul reformat Csűry István că a sedus-o şi apoi a abandonat-o, a fost trimisă în judecată pentru hărţuire.

Rechizitoriul înaintat instanţei de procurorii Parchetului Oradea dezvăluie informaţii incredibile: în 3 luni, episcopul a primit peste 3.000 de apeluri şi mai mult de 2.000 de SMS-uri de la femeia care, simţindu-se ignorată, i-a trimis "cadou" o… coroană mortuară.

Premii pentru codaşi

Studenţii silitori se simt nedreptăţiţi de faptul că Universitatea din Oradea le asigură lunar burse de 700 lei unor colegi mediocri, cu medii de 6 şi 7.

Deoarece instituţia nu are un regulament care să interzică acordarea burselor de merit pentru studenţii mediocri, unele facultăţi i-au recompensat pe tinerii cu rezultate modeste, dar fruntaşi la unele specializări. BIHOREANUL intră în detalii...

Frumuseţile de acasă

Într-o vară atipică, bihorenii pot descoperi frumuseţile naturale şi atracţiile turistice - unele prea puţin cunoscute - ale judeţului lor.

Lista este bogată în peşteri interesante, cu cascade sau cristale, locuri unice în ţară, case tradiţionale, dar şi peisaje idilice, care pot fi admirate în drumeţii, dar şi din câteva locuri de cazare inedite. BIHOREANUL vă dă câteva sugestii...

Aventuri pentru juniori

Mai multe asociaţii organizează tabere pentru copii şi tineri în Oradea şi în zone pitoreşti din Bihor.

Taberele, unele doar de zi, se ţin în condiţii speciale, dar cuprind în continuare activităţi educative şi distractive, astfel încât micuţii să profite din plin de vacanţa de vară, explorând natura şi învăţând lucruri noi. BIHOREANUL vi le prezintă...

Şcoala de talente

Cu ajutorul EduBiz, peste 1.000 de liceeni bihoreni au aflat în ultimii 7 ani ce meserie li se potriveşte. Timp de un an, elevii acceptaţi în programul dezvoltat de asociaţie participă la seminarii unde învaţă tehnici de comunicare, managementul timpului şi educaţie financiară, se oferă voluntari în orfelinate ori aziluri de bătrâni, dar fac şi practică în companii orădene.

ACTUALITATE LOCALĂ

Nu rataţi selecţia ştirilor de actualitate din BIHOREANUL tipărit! Printre subiecte: Criza Covid se agravează şi în Bihor. Medicii discută scenarii sumbre; Au spart 7 apartamente şi au furat bani şi bijuterii de peste 50.000 lei; Valul de lucrări din Oradea generează cozi de maşini pe centură şi în oraş; Concediat de Foncea şi de Bolojan, medicul Ovidiu Laurean Pop s-ar putea întoarce la Spitalul Municipal; Bărbat arestat la Beiuş după ce şi-a violat fiica de 14 ani!; Procesele pentru deschiderea insolvenţei firmelor fraţilor Micula s-au stins; Primăria Oradea va expropria 6,4 hectare de teren pentru amenajarea grădinii urbane; Peste 10 milioane euro din fonduri UE pentru finanţarea cheltuielilor spitalelor Municipal şi Judeţean; Şantier la Universitatea din Oradea: 12 proiecte de investiţii în campus; Se poate şi invers! Consiliul Local a ieftinit cu peste 50 lei preţul gigacaloriei furnizate firmelor; Trotuarul surpat al drumului expres, reparat pe cheltuiala constructorilor; Compania Naţională de Investiţii va face o bază sportivă în Oradea, lângă stadionul Motorul, etc.