Luni, 14 octombrie, a apărut o nouă ediție a BIHOREANULUI tipărit, cu un conţinut variat şi bogat în informaţii exclusive. Dintre subiectele noii ediţii:

Puia, recidivistul

BIHOREANUL lansează o serie de dezvăluiri privind abuzurile de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Întors la cârma DGASPC Bihor după ce a scăpat basma curată de un proces penal, prin prescrierea faptelor, directorul Călin Puia a declanșat o adevărată vânătoare a subordonaților care au avut curajul să dea declarații nefavorabile în ancheta procurorilor, mergând până acolo încât a înscenat unui grup de 9 funcționare imputarea unui prejudiciu fictiv, de peste 2 milioane de lei pe persoană.

O sănătate Zen

Unul dintre cei mai bogați orădeni din America și-a propus să „deștepte” sănătatea bihoreană.

Spitalul Județean din Oradea va implementa ZenAiOS, o aplicație dezvoltată de antreprenorul româno-american George Haber, care folosește inteligența artificială pentru a rezolva mai rapid și mai bine problemele medicale.

Gabriel Ghilea, subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării: „Nu se mai stă cu mâna întinsă la bugetul de stat”

Între nu mulții bihoreni din Guvern se află de aproape trei ani, ca subsecretar de stat în Ministerul Dezvoltării, un orădean care coordonează două dintre cele 12 programe de cooperare transfrontalieră, cu alocări de peste 350 milioane euro din fonduri UE. Gabriel Ghilea are în responsabilitate programele InterReg România - Ungaria, cunoscutul Ro-Hu, și România - Serbia, după ce 17 ani a lucrat ca director pentru Construcții Bihor, firma familiei, iar de anul trecut este și vicepreședinte al PSD Bihor.

BIHOREANUL a vrut să afle cu ce rezultate a activat până acum în Minister, ce avantaje au finanțările prin InterReg, dacă banii se obțin după nevoi și pe merit sau contează și relațiile politice, dar și ce planuri politice are.

Mega, față cu „sistemul”

Preotul orădean Ciprian Mega, care dorea să candideze la alegerile prezidențiale, acuză serviciile secrete pentru respingerea dosarului său, fără a aduce și dovezi

Preotul cineast recunoaște că nu avea șanse să câștige cursa electorală, dar spune că și-a dorit ca în cadrul campaniei electorale să aducă în atenția publică teme și subiecte evitate de ceilalți politicieni, ba chiar că a creat un „experiment” pentru următorul său film.

Cântec(e) pentru prieteni

Oradea FestiFall s-a încheiat, dar nu și concertele programate în oraș. În perioada următoare, agenda locală este, încă o dată, plină cu oferte pentru cei care apreciază muzica și feluritele ei ritmuri și mesaje.

Călătoria muzicală de toamnă cuprinde „opriri” la concerte susținute, de pildă, de Tudor Gheorghe, Timpuri Noi, Compact, Kempes ori Irina Rimes, petreceri cu DJ-i ca Fedde Le Grand și Mahony, precum și o invitație la o seară cu tangouri argentiniene.

OPINII

Mircea Chirilă: Tramvai sau un metrou ușor?

Edili se plâng că numărul călătorilor pe transportul în comun este destul de redus comparativ cu populația orașului. Dar orădenii nu din lene preferă mașina în locul tramvaiului. Ci din pragmatism. Dacă merg și automobile și tramvaie pe aceeași tramă stradală, n-ai niciun gheșeft să te plimbi cu tramvaiul, că ajungi la fel de târziu la destinație.

Mircea Ursuța: Cazul Șoșoacă - o palmă pe obrazul Curții Constituționale

Această hotărâre a provocat mari dezbateri în societate, unii cetățeni spunând că decizia este corectă pentru că blochează extremismul, în timp ce alții afirmă că o asemenea hotărâre constituie un precedent periculos și nu are nimic de a face cu democrația. Sunt nevoit să le dau dreptate celor din urmă și să afirm că hotărârea este o palmă pe obrazul și așa nu foarte imaculat al Curții Constituționale.

PREMIILE LUI BIHOREL

Boală electorală: De ce a coborât directorul OJFIR Bihor pe lista candidaților PNL la Deputăție; Șefi până la capăt: Unii primari din Bihor plănuiesc să părăsească fotoliile abia în ultima zi; Cu două fețe: Impresionantele palate din Oradea arată bine doar pe dinafară; Mofturi de Popești: Elevii nu mai au voie să comande mâncare de la fata primarului; Fă ce zice popa... Doi preoți din Bihor au fost prinși băuți la volan. Ce pedepse au primit?

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!