Nu degeaba este iulie luna lui cuptor! Meteorologii au emis, duminică, o nouă avertizare de caniculă pentru Bihor și multe alte județe ale țării.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, duminică în toate regiunile din țară se va menține un val de căldură (cod galben), iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade.

Începând de luni, în Bihor va fi și mai cald. În zilele de 4 și 5 iulie, cu excepția zonelor montane din județ, întreg teritoriul va fi vizat de un cod portocaliu de caniculă, cu temperaturi diurne și nocturne ce se vor apropria de recordurile absolute ale perioadei.

„După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36...38 de grade, iar noaptea nu vor coborî în general sub 18...22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat”, a transmis ANM.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!