Meteorologii au prelungit codul galben de vânt pentru încă o zi, inclusiv în județul Bihor. Astfel, vor fi intensificări ale vântului cel puțin până miercuri dimineața, la ora 10.

„În intervalul menționat, în nordul Crișanei, în Maramureș și Dobrogea, în nord-estul și estul Munteniei, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Moldova, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55...60 km/h”, transmite Administrația Națională de Meteorologie. 

La munte, vântul va avea viteze de 70-80 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Orientali rafalele vor fi de 90-100 km/h, potrivit aceleiași surse.

Pe de altă parte, în Crișana, până pe 12 februarie, valorile medii ale maximelor se vor încadra între 12 și 17 grade, iar cele ale minimelor între 4 și 7 grade. „Ulterior zilei de 12 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, urmând astfel ca până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, să se înregistreze medii ale maximelor de 3...4 grade și ale minimelor în jurul a -4 grade”, arată ANM.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!