Deşi de luni bune n-a mai dat nicio declaraţie publică ori vreun comunicat de presă, rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, a transmis sâmbătă un mesaj prin care îşi arată susţinerea faţă de ministrul propus de PSD pentru portofoliul Educaţiei, omologul său din Suceava, Valentin Popa.

"Universitatea din Oradea împreună cu universităţile care fac parte din consorţiul Academica Plus îl susţin pe domnul rector al Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava pentru funcţia de ministru al Educaţiei", se arată în comunicatul transmis de Biroul de presă al Universităţii, sub semnătura rectorului.

Mai mult, Bungău personal garantează pentru Popa, folosind însă şi un pleonasm: "Având oportunitatea de a colabora împreună (sic!), pot afirma că omul Valentin Popa are expertiză pentru funcţia propusă".

Greşeala de exprimare a rectorului orădean este urmată apoi, culmea, de un sfat pentru cei care îl contestă pe Popa şi îl consideră, pe bună dreptate, un agramat. Chiar în ziua în care PSD a anunţat propunerea lui ca ministru, pe YouTube a apărut o înregistrare video cu rectorul din Suceava chinuind limba română, folosind o sumedenie de dezacorduri şi cuvinte incorecte.

Bungău, însă, nu este în asentimentul contestatarilor, ba chiar demonstrează asta plusând cu o nouă greşeală: "Cei care se exprimă public îi îndemn să aştepte acţiuni şi rezultate".

Desigur, rămâne o necunoscută dacă însuşi rectorul a făcut greşelile, sau acestea aparţin angajatelor Biroului de presă al Universităţii. Oricare ar fi adevărul, documentul nu aduce laudă instituţiei...

În finalul comunicatului Universităţii, se mai regăseşte şi mesajul Consorţiului Academica Plus, format din universităţile din Alba-Iulia, Arad, Bacău, Oradea, Petroşani, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Târgovişte şi Târgu Jiu, tot pentru susţinerea lui Valentin Popa.

"Prin calităţile sale manageriale, avem convingerea că rectorul Valentin Popa va reuşi, în funcţia de Ministru al Educaţiei Naţionale, să susţină promovarea domeniilor strategice pentru România şi să asigure atingerea indicatorilor de reformă ai proiectului naţional "România Educată", a transmis Consorţiul.