Prea puţini pentru a mărşălui prin oraş, dar suficienţi pentru a striga în gura mare ce-i doare, 37 de orădeni s-au adunat, joi seară, pentru a cincea zi consecutivă, în Piaţa Unirii.

Timp de o oră şi jumătate, ei au scandat lozinci anti-exploatare cu cianuri la Roşia Montană, spre mirarea celor care au trecut prin centrul oraşului. În timp ce unii taximetrişti claxonau, din solidaritate, trecătorii le făceau poze. Un bătrânel ce trecea prin zonă, văzând bannerele care cer oprirea proiectului Roşia Montană Gold Corporation, a rămas însă alături de manifestanţi.

Protestatarii au de gând să iasă în stradă în fiecare seară, de la ora 18, sperând că manifestaţia lor, alături de cele ale altor activişti din România, va cântări în votul parlamentarilor români.

Totodată, pentru a se asigura că parlamentarii bihoreni le-au înţeles mesajul, activiştii îi caută direct la cabinetele parlamentare. Joi l-au vizitat pe senatorul PDL Gavrilă Ghilea, care le-a garantat că va vota împotriva proiectului minier.

Citeşte pe această temă şi articolul "Un orădean demonstrează că Roşia Montană ar câştiga mai bine din culturi de afine decât din exploatări de aur"