Poliţiştii au fost în alertă şi în ziua de Florii. Pe lângă repetatele mesaje preventive transmise prin megafoane din maşinile de Poliţie, agenţii au şi aplicat numeroase amenzi celor care nu au respectat regulile impuse în perioada stării de urgenţă şi s-au plimbat fără motiv.

De duminică dimineaţa până luni dimineaţa au fost aplicate în Bihor 128 de amenzi în valoare totală de 502.400 lei. Anunţul a fost făcut, luni dimineaţa, de dr. Dorel Ţîrţ, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor şi comunicatorul oficial pe tema COVID-19 în judeţ.

Tot acesta precizează că în Bihor, luni dimineaţa, erau 1517 persoane în 10 centre de carantină, păzite de jandarmi. 

În intervalul 12 aprilie, ora 08 - 13 aprilie, ora 08, poliţiştii bihoreni (IPJ şi Poliţia Locală) au verificat 989 persoane aflate în izolare în 227 locaţii. De asemenea, echipajele de poliţie au însoţit 35 de convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantinare / izolare şi au efectuat 7 misiuni de transport persoane către spaţiile de carantină desemnate. 

Jandarmii bihoreni au însoţit 7 convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantinare / izolare şi au asigurat măsuri de pază şi protecţie la nivelul a 10 centre de carantină active. "În aceste misiuni au fost implicate 118 cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor, din care 35 în patrule mixte pentru executarea de verificări la domiciliu ale persoanelor aflate în izolare", se arată în comunicatul DSP Bihor. 

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana (ISU) au efectuat 2 misiuni de transport al persoanelor care au intrat în ţară către centrele de carantină de la nivelul judeţului, respectiv către limita de judeţ, de unde au fost preluate de echipaje din judeţele respective. De asemenea, angajaţii ISU Crişana au desfăşurat misiuni de asigurare la centrul de triere din PTF Borş.