Bihorenii care şi-au cumpărat bilete de zbor spre Londra Stansed, de la Ryanair, pentru această vară, trebuie să ştie că au dreptul să primească banii înapoi sau rezervări pe o rută alternativă, iar dacă angajaţii companiei îi refuză, trebuie să insiste.

A învăţat-o pe pielea lui un orădean, care a cerut alte bilete, iar iniţial a fost refuzat. "Am avut câteva bilete pe vară pentru concediu şi chiar de ziua Oradiei, pentru un mini-concediu de un week-end. Bineînţeles, ruta se va închide pe 31 mai, aşa cum ştie toată lumea. În consecinţă, am primit un e-mail de la Ryanair, prin care m-au anunţat că fie primesc "refund" sau aleg altă rută. M-am bucurat să văd că am varianta alegerii rutei alternative", a povestit Ovidiu pentru BIHOREANUL.

Surpriză, însă: după ce a contactat reprezentanţii Ryanair la serviciul de "live chat", aşa cum era îndemnat prin e-mail, şi a cerut să primească bilete tot spre Londra Stansed, dar cu plecare din Budapesta, a fost refuzat! "O domnişoară Georgina, reprezentant Ryanair, mi-a spus că managerul ei, cu care a vorbit în legătură cu situaţia mea, nu a permis aşa ceva. Absolut şocant", a spus Ovidiu.

A încercat să-i explice femeii că tocmai compania l-a anunţat că are acest drept, însă aceasta i-a oferit doar banii înapoi sau bilete la alte companii low-cost. "Am întrebat dacă pot să zbor cu WizzAir, gândindu-mă să aleg Clujul ca destinaţie. Mi s-a comunicat că nici asta nu se poate. Bătaie de joc!", a mai povestit orădeanul.

Fără să ajungă la nicio concluzie cu "Georgina", a încheiat conversaţia. Ulterior, Ovidiu a accesat acelaşi serviciu de "live chat" şi a intrat în dialog cu o altă angajată a companiei. I-a expus şi acesteia doleanţa de a zbura de la Budapesta spre Londra, fără a-i povesti şi păţania anterioară. "Surpriză: m-a ajutat foarte rapid şi mi-a schimbat biletele. Nu înţeleg ce se mai întâmplă în această firmă", a concluzionat Ovidiu.

Concluzia? Bihorenii care au cumpărat bilete spre Londra trebuie să reţină că resemnarea nu este o soluţie, iar drepturile cuvenite trebuie cerute!