Drama familiei Alex şi Ioana Iobaghi, din Sântandrei, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, la începutul acestei săptămâni, a devenit un prilej de căpătuială pentru escroci.

Informaţia apare pe grupul de Facebook Santandrei Metropolitan Area, ai cărei membri s-au mobilizat şi au ajutat familia greu încercată. Oamenii atrag atenţia că persoane care nu au legătură cu acest caz încearcă să facă bani de pe urma evenimentului şi îi sfătuiesc pe toţi cei care doresc să doneze să o facă numai în contul familiei sau la persoane avizate!

"Acum două ore am fost la o cafenea din oraş. A venit un domn cu niste hârtii în mână şi mi-a zis că strânge donaţii pentru familia Iobaghi", a scris vineri seară o internaută, alertându-i pe membrii grupului.

"Nu vă lăsaţi înşelaţi, noi nu ştim nimic de nici un voluntar", a transmis Pamela Loredana Sîrbu, una dintre persoanele implicate în ajutorarea familiei.

"Cum acest val de sprijin a devenit viral, cu siguranţă a prins ideea rărăcină în capul unor speculanţi. Nu trebuie să vă lăsaţi păcăliţi. Cel mai sigur e să faceţi virament în contul familiei sau să depuneti la adresele menţionate obiectele pe care vom încerca sa le postăm aici", a spus şi Csaba Karacsoni.

După cum BIHOREANUL a mai scris, un incendiu devastator a mistuit locuinţa familiei din Sântandrei în noaptea de marţi spre miercuri, iar singura bucurie a fost că părinţii şi cei doi copii, unul de 2 ani şi altul de 7 ani, au scăpat fără răni din mijlocul flăcărilor. Se pare că aceştia dormeau când flăcările au izbucnit în podul casei, astfel că şi-au dat târziu seama că se află într-un pericol uriaş. 15 pompieri au luptat timp de aproape două ore cu flăcările, dar n-au reuşit să salveze nimic din locuinţă, toate bunurile din interior fiind distruse. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un conductor electric defect.

Comunitatea locală s-a mobilizat exemplar, susţinând tânăra familie cu diverse obiecte sau sume de bani. Cei care doresc pot face donaţii în continuare pentru această familie, direct în contul RO80INGB0000999906368976, deschis la ING pe numele Iobaghi Gavril Alexandru.

Într-o postare pe Facebook, Alexandru Iobaghi le-a mulţumit tuturor pentru suport. "Până în acest moment am primit foarte multe ajutoare, neaşteptat de multe. Încă o dată vă mulţumim din suflet", a scris el.