Ce provocare! Cică România nu mai are nicio Universitate în primele 1.000, conform aşa-numitului clasament realizat de Shanghai Ranking Consultancy. Păi, cum dracu' să crezi aşa bazaconie, când avem aproape 100.000 de indivizi cu doctorat, dintre care mai mult de jumătate cu epoleţi?

În ţara noastră nu şi-au luat doctoratul numai cei care erau deja doctori şi care oricum puteau dezbrăca pe toată lumea, în interes de serviciu.

Cică scoatem destui absolvenţi, dar stăm prost cu cercetarea. Ca să nu ne facem de râsul lumii, se impun câteva măsuri urgente:

1. Pentru stabilitatea universităţilor, posturile de rector vor fi pe viaţă. După care se vor transmite pe cale ereditară.

2. Să fie indexate ca cercetări în domeniul academic şi cercetările penale, în cazul şpăgilor luate de dascăli la examene.

3. Clasificarea universităţilor să se facă conform unui clasament elaborat în România, iar principalul criteriu să fie numărul de calorii din meniul zilnic al studenţilor.

4. Să creăm o comisie care să meargă la Shanghai, unde să-i mituiască pe cei care fac clasamentul, că şi ăia sunt oameni.

Nici bine nu a intrat în pită programul România Educată, că deja primele rezultate au şi apărut. Danke Klaus!

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!