A fost agitaţie luni dimineaţă pe strada Trotuşului din Oradea. În timp ce lucrările de modernizare a străzii erau în toi, un grup de circa 20 de locatari au plecat la Primăria Oradea să se plângă de proiectarea proastă a viitorului carosabil. O echipă formată din reprezentanți ai municipalității au şi ieșit cu ei pe teren.

"Nu vom putea ieşi din garaj!"

Grupul de locatari, organizat de orădeanul Horea Purv, constructor de meserie, a ajuns luni dimineaţă la Direcţia Tehnică a Primăriei să reclame că proiectul de modernizare a străzii Trotușului, din Calea Aradului, este prost făcut.

"Ştim că strada e îngustă, dar tocmai de aceea trebuia să se gândească la o variantă eficientă de folosire a spaţiului. În loc să lase mult spaţiu verde şi trotuar, ar fi trebuit să lase carosabilul de 6 metri, nu de 5 metri. Dacă va rămâne la lăţimea aceasta, eu şi vecinii mei nici nu vom putea intra în garaj cu maşina, pentru că locul nu ne va permite să virăm", a explicat pentru BIHOREANUL locatarul (foto).

Cu această reclamaţie, oamenii s-au plimbat prin mai multe birouri ale municipalităţii, iar apoi li s-a spus că viceprimarul Marcel Dragoş merge pe teren.

Primăria promite

La faţa locului, pe lângă edil, cu cetăţenii au discutat şi reprezentantul firmei de proiectare Proexco, Mirela Blaga, şi Sebastian Marchiş, şeful Direcţiei Tehnice din Primărie.

"Am ascultat reclamațiile cetățenilor și am încercat să găsim o soluție. Într-adevăr, văzând situaţia din teren, am decis ca firma proiectantă să reanalizeze proiectul şi să lăţească drumul mutând bordurile de pe partea dreaptă cu circa 1 metru. De asemenea, am constatat şi că este nevoie de lăţirea accesurilor auto", a declarat pentru BIHOREANUL, viceprimarul Marcel Dragoş.

El a mai precizat şi că lucrările la drum au început acum două luni şi se vor încheia în circa trei luni, în funcţie de prognoza meteo.

Pe lângă modernizare, la intrarea pe stradă, dinspre strada Henric Ibsen (celălalt capăt fiind înfundat), este proiectat şi un pod de legătură cu cartierul Veteranilor.

Lucrările, în valoare de 807.000 lei, sunt realizate de firma Drumuri Bihor.