Ziua şi captura de migranţi în Bihor. După ce luni opt tineri din Afganistan au încercat să treacă ilegal în Ungaria prin Girişu de Criş, alţi şase tineri din Afganistan au fost prinşi, marţi, la Valea lui Mihai.

Cei din urmă erau călăuziţi de un tânăr sârb în vârstă de 25 de ani şi, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, au fost depistaţi în jurul orei 18, în cadrul unei acţiuni comune cu autorităţile de frontieră maghiare.

"Poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că grupul era format din şase cetăţeni din Afganistan, dintre care un adult în vârstă de 25 de ani şi cinci minori cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, precum şi un cetăţean sârb în vârstă de 25 de ani, care avea rol de călăuză. La cercetări s-a stabilit că afganii sunt solicitanţi de azil în ţara noastră şi au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei, cu sprijinul tânărului din Serbia", arată comunicatul.

Acum cei şase tineri din Afganistan sunt cercetaţi penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei, iar sârbul este anchetat pentru trafic de migranţi.