Președintele Consiliului Județean Bihor a refuzat propunerea conducerii PNL de a face tandem cu Nicolae Ciucă, ca posibil premier, în perspectiva alegerilor pentru funcția de președinte al României.

Informația a fost pubicată joi, de site-ul G4Media.ro, conform căruia Bolojan, care este apreciat de electorat pentru reușitele din Oradea și Bihor, nu vrea să abandoneze funcția în care a fost reales pe 9 iunie, în fruntea administrației județene.

Citând surse din PNL, G4Media.ro amintește că la 1 august președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că „este cât se poate de logic să avem un tandem preşedinte-premier” la alegerile prezidențiale, afirmând că numele va fi discutat în forurile de conducere ale partidului.

Site-ul citat amintește că „Ilie Bolojan este unul dintre puținii lideri PNL care s-au împotrivit atât coaliției cu PSD, cât și candidaturilor comune la alegerile europarlamentare”, arătând că implicarea sa într-un tandem cu Ciucă ar fi avut două obiective: „Primul - un transfer de credibilitate dinspre Bolojan spre Ciucă, dat fiind că sondajele le-au indicat liberalilor că electoratul PNL e receptiv la imaginea președintelui Consiliului Județean Bihor. Al doilea obiectiv era un semnal anti-PSD, dat fiind că Bolojan a criticat constant coaliția cu social-democrații”.

Potrivit sursei citate, „Bolojan ar fi refuzat pentru că participarea la campania electorală presupunea să renunțe, cel puțin până la alegeri, la funcția de președinte al Consiliului Județean Bihor”, după ce pe 9 iunie a câștigat un nou mandat la alegerile locale.

Contactat de BIHOREANUL, Ilie Bolojan a refuzat însă să comenteze, așa cum face de fiecare dată când i s-a cerut să facă aprecieri pe marginea unor informații publicate pe surse.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!