Vizita şefului Serviciului Drumuri şi Poduri din cadrul Primăriei, Leontin Pătcaş, în zona blocurilor 23-29 de pe Bulevardul Decebal a iscat un adevărat scandal între acesta şi locatari.

Oamenii nu sunt de acord cu proiectul municipalităţii de a amenaja peste 90 de spaţii de parcare în spatele blocurilor de pe Bulevardul Decebal şi în spatele blocurilor străzii paralele, William Shakespeare. Ei susţin că nu au nevoie de mai multe locuri de parcare, iar amenajarea acestora i-ar priva, în schimb, de spaţiile verzi şi de părculeţul dintre blocuri.

"Pe partea cu Decebal nu putem deschide geamul, că e praf şi trafic de nu putem respira, iar blocul nostru fiind vechi nu are nici balcoane. În spate e singurul loc de unde mai avem un pic de aer curat", a spus unul dintre locatarii blocului 27.

"Aici nu avem nevoie de parcări. Sunt vreo 6-7 maşini şi există atâtea locuri. Dacă ar face parcare ar distruge arbuştii şi trandafirii şi părculeţul. Degeaba ne-au spus că nu or să taie arborii mari", l-a completat un vecin.

Leontin Patcas.jpgÎn plus, oamenii care au participat la discuţie susţin că şeful Serviciului Drumuri şi Poduri, Leontin Pătcaş (foto), ar fi folosit un ton ridicat în cadrul discuţiei. "A venit să ne lămurească. A urlat şi a ţipat la noi să înţelegem că parcarea trebuie făcută şi va fi făcută", a spus unul dintre orădeni.

Oamenii se plâng şi de faptul că nu au fost întrebaţi dacă vor parcare. "A venit un consilier într-o zi cu proiectul şi ni l-a dat. Apoi am făcut o petiţie cu semnături că nu dorim să se amenajeze şi am fost şi în audienţă la viceprimarul Carp. Ne-a spus că tot o să facă parcarea şi că, dacă ne împotrivim, nu va mai face nimic timp de 40 de ani la blocurile noastre", a afirmat Iuliana Szilaghi, administratoarea blocului D 27.

Nici cei pe strada Shakespeare nu doresc astfel de spaţii în spatele blocurilor. "Parcarea o să ne vină până sub geamuri şi ne lasă doar un mic trotuar. Or să dispară locurile verzi şi grădinile", a reclamat Pavel Corbu, administratorul blocului cu numărul 29 de pe strada Shakespeare.

După ce a ascultat, iritat, păsurile oamenilor, reprezentantul Primăriei, Leontin Pătcaş, a plecat de la faţa locului, lăsând să se înţeleagă că părerea municipalităţii nu se va schimba.

UPDATE: Contactat de BIHOREANUL, şeful Serviciului Drumuri şi Poduri, Leontin Pătcaş, a declarat că oamenii de la blocurile respective nu au motive să fie nemulţumiţi, deoarece copacii înalţi din zonă nu vor fi tăiaţi din cauza amenajării de spaţii de parcare.

Mai mult, Pătcaş argumentează că locatarii de la blocul numărul 27, cei care au depus petiţia la Primărie, vor avea chiar şi în urma lucrărilor o distanţă de 10 metri de la intrarea în bloc şi până la parcare. "Noi vrem să facem ca toţi cei de la blocurile şi de la şcoala de acolo (n.r Liceul German) să fie mulţumiţi şi să aibă loc de parcare", a completat Pătcaş.

Pe de altă parte, şeful de la Drumuri şi Poduri a mai spus că lucrările sunt departe de a începe şi că a fost făcută doar o planşă de către un proiectant. "Pe aceasta se pot face modificări, pentru că proiectul final nu a fost făcut încă. După ce va fi făcut şi se va stabili şi partea economică, el va fi introdus în Consiliul Local. Dacă va fi aprobat, vom începe lucrările", a explicat Leontin Pătcaş.

Parcările care ar urma să fie amenajate atât în spatele blocurilor de pe Bulevardul Dacia, cât şi pe strada William Shakespeare fac parte din proiectul municipalităţii de a amenaja 2.400 de locuri de parcare în cartierele orădene.