Zeci de parlamentari şi senatori au intrat în vacanţa de vară gata relaxaţi. Aceştia au făcut, recent, deplasări în ţări dintre cele mai îndepărtate, pe bani publici. Numai în aprilie aleşii au cheltuit peste 90.000 de euro cu ocazia diferitelor deplasări externe în Vietnam, Thailanda, Statele Unite, Spania sau Franţa.

În mod cert, cea mai costisitoare deplasare a fost în Thailanda. La Bangkok, şapte parlamentari au stat 10 zile şi au cheltuit 98.000 de lei. Suma totală este însă mai mare, pentru că din delegaţie au mai făcut parte şi consilieri şi secretare. Delegaţia s-a cazat într-un hotel luxos de 5 stele, cu diurnă şi toate cheltuielile decontate, dar şi bani pentru "cadouri simbolice".

Şi pentru deplasările în Vietnam s-au cheltuit mulţi bani. La Hanoi, doi senatori au stat 7 zile. Parlamentarii Ioan Chelaru şi Georgică Severin au cheltuit 25, respectiv, 24.000 de lei.

Următoarea destinaţie a fost Franţa, unde aleşii au lăsat în luna aprilie peste 64.000 de lei. Şase senatori au petrecut la Paris în total 25 de zile cu 40.000 de lei, plus patru deputaţi care, în 12 zile, au cheltuit 24.000 de lei.

Alţi şase deputaţi s-au depasat în Spania. Aici, aleşii au petrecut 5 zile cu 32.000 de lei, cazaţi într-un hotel de lux din Madrid.