În organizarea Asociaţiei Judeţene de Culturism Bihor, a Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor şi a Consiliului Judeţean Bihor, sâmbătă, se va desfăşura la Hotel Padiş din Băile Felix întrecerile ediţiei a XXXIX-a a Trofeului Hercule la culturism.

Competiţia, coordonată de Iosif Lucuş, fost inspector sportiv la DJST Bihor, este una dintre cele mai longevive din Bihor, având o tradiţie de peste 40 de ani, cu unele întreruperi însă în preajma Revoluţiei din 1989.

"Având în vedere că suntem recunoscuţi că organizăm nemţeşte, suntem căutaţi şi în acest an de mulţi participanţi şi ne aşteptăm la cel mai mare număr de concurenţi din ultimul an, având în vedere că acum vom oferi şi premii în bani pentru cei care se vor clasa pe primul loc", a declarat Iosif Lucuş, cel care, de altfel, confecţionează şi trofeele.

La eveniment sunt aşteptaţi peste 70 de concurenţi, din ţară, dar şi din străinătate, din Italia, Austria, Serbia, Slovacia, Ungaria şi Cehia. Din ţară vor participa concurenţi din oraşe precum: Constanţa, Iaşi, Timişoara, Arad, Bucureşti, Baia Mare, Cluj şi Tg. Neamţ.

Din Oradea sunt aşteptaţi circa 10 sportivi.

După ce de la ora 12.30 va avea loc şedinţa tehnică, de la ora 16.30 va debuta concursul propriu zis.

Concurenţii vor evolua la mai multe categorii, în funcţie şi de vârstă, la open culturism, open atletic, men`s physique, bikini şi body fitness.

În total vor fi oferite 40 de trofee. Cei de pe podium vor mai primi medalii şi diplome, iar premiile în bani pentru câştigătorii categoriilor însumează 2000 de euro.

Intrarea la eveniment este liberă.