Numărul bihorenilor depistați cu noul coronavirus este în continuă creştere, iar datele sunt alarmante. În ultimele 24 de ore, în urma testelor PCR au mai fost constatate încă 48 de infectări, după cum arată cifrele furnizate de Grupul de Comunicare Strategică. Astfel, numărul total al bihorenilor diagnosticați se ridică la 1.242.

Înafară de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, încă 14 bihoreni au obținut rezultate pozitive.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, între noii diagnosticaţi se numără şi 3 cadre medico sanitare din blocul operator al Spitalului Judeţean (sursele citate nu au putut menţiona dacă este vorba despre medici, asistente sau infirmiere), dar şi 10 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean (ţinuţi izolaţi până au venit rezultatele), 6 pacienţi de la Spitalul Beiuş, 3 de la spitalul Salonta, 2 de la spitalul Aleşd şi 1 de la Spitalul Ştei.

De asemenea, între noii diagnosticaţi se află numeroşi contacţi ai celor confirmaţi anterior (fapt ce se observă şi din provenienţa geografică a noilor cazuri), iar 5 dintre ei sunt persoane care s-au testat la cerere, contracost.

Număr testelor făcute în ultimele 24 de ore măsurate în Bihor este de 647 (Spital Municipal – 287, număr teste Spital Judeţean 360).

Cei 48 de noi diangosticați au domiciliul în Oşorhei, Biharia, Oradea, Finiş, Salonta, Ştei, Bunteşti, Beiuş, Vârciorog, Hidişelu de Sus, Ţechea, Drăgeşti, Tămăşeu, Ineu, Dobreşti, Sântandrei, Tileagd, Nojorid, Vadu Crişului, Cărpinet, Lugaşu de Jos, Câmpani şi Borod.

Conform surselor BIHOREANULUI, sâmbătă dimineaţă, numărul cazurilor active din judeţ era de 515. În ultimele 24 de ore, nu s-a mai înregistrat niciun deces (au rămas total 32), dar nici vindecări (care au rămas tot 696).

De asemenea, în Spitalul Municipal erau 262 pacienţi internaţi, din care 255 confirmaţi la secţiile de Infecţioase şi Pneumologie (7 la ATI).

Pe de altă parte, situația nu stă bine nici la nivel național, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate încă 1.350 de cazuri noi de infectări cu Covid-19, dar și de 43 decese. Foarte mulți pacienți sunt internați în secții de Terapie Intensivă. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu Covid-19 este de 7.595. Dintre acestea, 448 sunt internate la ATI, arată GCS.

Până astăzi, 8 august, pe teritoriul României au fost confirmate 60.623 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.