Numărul bihorenilor diagnosticaţi cu noul coronavirus a ajuns sâmbătă dimineaţă, la ora 8.30, la 241, după cum au declarat sursele BIHOREANULUI, cu 15 mai mulţi faţă de ziua anterioară, când aceleaşi surse precizau că numărul celor infectaţi era de 226.

În prezent, 143 de pacienţi sunt internaţi la Spitalul Municipal din Oradea, devenit spital COVID-19, restul persoanelor internate fiind tratate la domiciliu sau în centre de carantină.

În cursul zilei de vineri au fost făcute în total 228 de teste.

Înafară de cele două asistente medicale declarate infectate pe parcursul acestei săptămâni, niciun alt cadru medical nu a mai fost diagnosticat cu coronavirus în Bihor.

Oficial, până acum, 14 persoane au fost declarate vindecate, iar şase au decedat, un deces fiind greşit inclus în statistică, fiind vorba de o femeie din Satu Mare, care n-a fost tratată la Oradea, ci al cărei test a fost prelucrat aici. 

Direcţia de Sănătate Publică a comunicat, sâmbătă dimineaţă, că în Bihor erau, la aceeaşi oră, 1592 de persoane carantinate.

Comunicatul mai arată şi că, în ultimele 24 de ore, poliţiştii au aplicat 85 amenzi în valoare de 274.000 lei, pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel naţional în perioada stării de urgenţă.

UPDATE:

Potrivit informării oficiale făcute de Grupul de Comunicare Strategică, în judeţul Bihor au fost confirmaţi 233 de oameni. Diferenţa dintre aceste cifre și cele comunicate de sursele ziarului (241) este dată, cel mai probabil, de ora la care au fost culese informaţiile de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, oră necomunicată de GSC.

"Până astăzi, 18 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 8.418 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.730 au fost declarate vindecate şi externate", mai arată GSC.

Totodată, până acum, 417 români diagnosticați cu COVID-19 au decedat.