România nu a scăpat de virusul AH1N1, iar acum se pare că în fiecare zi apar noi cazuri de îmbolnăvire. Cele mai multe sunt în judeţul Iaşi, unde de la începutul anului 5 persoane au fost detectate cu noua gripă, din care două au decedat.

Cea mai recentă contaminare a fost confirmată miercuri de Institutul Cantacuzino din Bucureşti, la o tânără din municipiul Iaşi.

"Femeia s-a prezentat la medicul de familie cu o formă uşoară a acestei boli. Ea urmează un tratament la domiciliu de scurtă durată având în vedere evoluţia foarte bună a stării de sănătate", se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de conducerea DSP Iaşi.

De la începutul anului 2011, la Iaşi au fost confirmate cinci cazuri de gripă A/H1N1, doi dintre pacienţi murind în spital. Este vorba de un bărbat de 60 de ani, de profesie arhitect, care a murit la începutul acestei săptămâni la Spitalul de Pneumoftiziologie, după ce ar fi contractat virusul în timpul unei călătorii în Egipt, şi de o femeie de 29 de ani, care a decedat sâmbătă.

Alte două persoane au fost diagnosticate cu gripă A/H1N1, o femeie de 34 de ani întoarsă recent din Italia şi un bărbat de 30 de ani care a contractat boala în municipiul Iaşi.

Starea celor doi pacienţi este bună, femeia fiind internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, în timp ce bărbatul nu a necesitat spitalizarea.

Şi la Ploieşti, o femeie însărcinată în şapte luni, diagnosticată cu gripă A/H1N1 şi al cărei copil a murit la naştere, la Maternitatea din oraş, a decedat, marţi, în unitatea medicală.