Biroul Electoral Judeţean a decis duminică suplimentarea buletinelor de vot în staţiunea Băile Felix, cu 2.000, după ce preşedinţii secţiilor de votare au semnalat că buletinele nu ajung.

Potrivit preşedintelui BEJ, judecătorul Antik Levente, membrii biroului au hotărât ca aceste buletine de vot să fie luate de la secţiile 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 şi 33, amenajate în clădirea Liceului Onisifor Ghibu din Oradea. "Am decis să le luăm de la cele mai apropiate secţii, deci din Nufărul. La secţia de votare de la hotel Padiş am trimis iniţial 530 de buletine de vot şi am suplimentat cu 1.400, iar la secţia de votare de la hotel Ceres, unde am mai trimis iniţial 596, am mai suplimentat cu 600", a declarat BIHOREANULUI Antik Levente.

Decizia BEJ a stârnit reacţia PDL-iştilor bihoreni, care au spus că vor depune contestaţie, deoarece - culmea ironiei - se tem că astfel buletinele de vot nu vor mai ajunge din Oradea. "De exemplu, la secţia 24, sunt 1.060 de votanţi şi, conform legii, ar trebui să fie 1.160 de buletine de vot, adică 10% în plus faţă de numărul votanţilor, dar dacă ei au luat 200 de buletine de vot, nu vor mai ajunge la votanţi", a declarat Manuel Seleş, preşedintele interimar al PDL Oradea.

Preşedintele BEJ a replicat, însă, că PDL-iştii n-au de ce să se teamă, fiindcă "dacă secţiile de votare vor avea probleme, vom redistribui buletine de la alte secţii, unde prezenţa va fi mai redusă".

Potrivit primarului Lucian Popuş, în Băile Felix şi Băile 1 Mai sunt, la această oră, aproximativ 5.000 de turişti.