Încă 113 cazuri noi de infecţie cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în judeţul Bihor după prelucrarea a 586 de teste, ceea ce înseamnă o rată de pozitivare mare, de 19,28%. Numărul cazurilor active în Bihor se apropie de 1.000, iar în Oradea incidenţa se apropie de 2 la mie. 

Virusul SARS-CoV-2 continuă să se răspândească rapid în rândul bihorenilor. Cea mai recentă informare legată de pandemia de Covid-19 în Bihor arată că, de marţi dimineaţa până miercuri dimineaţa, au mai fost confirmate încă 113 îmbolnăviri, astfel că numărul cazurilor active a urcat la 928. 

Potrivit comunicatului transmis de Instituţia Prefectului Bihor şi de Direcţia de Sănătate Publică, noile cazuri au fost descoperite după prelucrarea a 586 de teste, ceea ce înseamnă o rată de pozitivare mare, de 19,28%. 

Pe de altă parte, într-o singură zi, au mai fost înregistrate trei decese la persoane infectate cu SARS-CoV-2, bilanţul urcând la 1.600. Pe secţiile ATI-Covid din Oradea sunt internate, miercuri, cu forme severe ale virusului, 30 de persoane. 

În total, de la începutul pandemiei, în Bihor au fost confirmate 30.692 de îmbolnăviri, dintre care 28.154 au fost vindecate. 

În ceea ce priveşte incidenţele, cele mai mari continuă să se înregistreze în comuna Brusturi (4,93 cazuri la mia de locuitori) şi în Chişlaz (3,15 cazuri la mia de locuitori). 

În Oradea, incidenţa creşte rapid. Miercuri dimineaţa, potrivit datelor transmise de autorităţi, incidenţa în municipiul reşedinţă de judeţ ajunsese la 1,92 / mie, miercurea trecută aceasta fiind abia de 0,94 cazuri la mia de locuitori. De altfel, aproape jumătate din cazurile active din judeţ sunt din Oradea, mai precis 433.

Potrivit celor mai noi reglementări, în UAT-urile unde incidenţa depăşeşte 3 cazuri / mia de locuitori intrarea în localuri, restaurante, la evenimente de tot felul, inclusiv la nunţi, se poate face doar prin prezentarea unui certificat verde Covid. Acesta este eliberat în trei cazuri: pentru persoanele vaccinate cu schema completă, pentru persoanele care au un test negativ recent, respectiv pentru persoanele care au trecut prin boală (se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 180-a zi ulterioară confirmării cu SARS-CoV-2). 

TABELUL INCIDENŢELOR COVID-19 în TOATE UAT-urile din BIHOR!

Campania de vaccinare anti-Covid a continuat şi marţi în Bihor, în centre fiind vaccinate, însă, doar 287 de persoane. Potrivit DSP, de la debutul campaniei, 120.816 persoane au fost vaccinate cu ambele doze anti-Covid, plus 21.379 care s-au vaccinat cu serul monodoză produs de Johnson&Johnson.