Numărul protestatarilor în stradă împotriva Guvernului PSD-ALDE s-a împuţinat drastic la Oradea. La ora 19, în Piaţa Unirii erau doar 35 de persoane, iar până la ora 19.30, ora începerii protestului, s-au strâns cam 150 de oameni.

În Piaţa Unirii au fost mai multe umbrele decât pancarte. Pe o vreme câinoasă, când cu ploaie rece şi deasă, când cu ninsoare, manifestanţii au ţinut să sublinieze că ei nu vor renunţa la proteste. "Rezistăm şi nu cedăm!", "Şi pe ploaie, şi pe vânt, dăm cu Dragnea de pământ!", au strigat ei.

După ce au aflat că la Timişoara s-au suspendat protestele până vineri, manifestanţii orădeni şi-au întărit poziţia. Organizatorul Sebastian Duma a spus la megafon că miercuri, la ora 12, la Primăria Oradea va fi o ședință pentru obținerea unei noi autorizații. "Mâine ne vedem din nou aici, între orele 18 şi 23", le-a spus Duma, în vreme ce protestatarii au strigat înverşunaţi: "Plouă, ninge, Dragnea nu ne-nvinge!".

Cu toate că pentru acestă seară fusese anunţat şi un marş, acesta nu s-a mai ţinut, din cauza vremii. Din același motiv, spre deosebire de serile precedente, protestatarii nu au mai venit cu boxe și microfon.

Chiar dacă puțini, manifestanții au fost, în continuare, de toate vârstele: copii, tineri, părinți sau bătrânei, români, dar și maghiari. Mulți vorbesc despre faptul că își doresc alegeri anticipate, spun că sunt siguri că PSD nu ar mai câștiga alegerile și că orice alt partid ar conduce mai bine țara.

Doi tineri le-au împărţit ceai manifestanţilor, ca să îndure mai uşor frigul. În timp ce ei socializau, ploaia s-a transformat în zăpadă adevărată, astfel că întreaga piaţă din centrul oraşului a albit. Spre bucuria copiilor veniţi cu părinţii la protest, care au alergat neobosiţi prin ninsoare.

Protestul s-a încheiat în jurul orei 20, însă circa 50 de orădeni au mai rămas în Piață, discutând pașnic între ei, până pe la ora 20.40.

Pe de altă parte, și manifestările din celelalte orașe au scăzut ca număr de participanți. Marți seară, la ora 20, în Piaţa Victoriei din Capitală aproape 5.000 de persoane au manifestat împotriva actualilor guvernanți, care au încercat modificarea codurilor penale pe ascuns. Tot în Capitală, aproximativ 2.000 de persoane protestează, în faţa Palatului Cotroceni, împotriva preşedintelui Klaus Iohannis.