Cu pensiile tăiate, foştii ofiţeri ai Armatei Române aruncă cu file de dosar în preşedintele Traian Băsescu. Jurnaliştii de la Realitatea TV au obţinut copia unei foi dintr-un dosar cu "persoanele din rândul membrilor PCR pentru care s-a dat aprobarea să sprijine munca de Securitate". Pe listă apare şi numele actualului preşedinte al României, Traian Băsescu.

Informaţiile despre acest registru au fost publicate pentru prima oară în 1992 de ziarul constănţean Telegraf.

În replică la acuzaţiile aduse şefului statului, Cristian Ene, avocatul lui Traian Băsescu, a declarat, în cadrul aceleiaşi emisiuni, că instanţa a decis că documentele invocate nu au putut proba în niciun fel o colaborare a lui Traian Băsescu cu fosta Securitate.

"Aceste documente au fost depuse în dosarul Judecătoriei Sectorului 2 din 2004, de la fila 20-29. Ele au fost solicitate şi încuviinţate de instanţă în dosarul respectiv. La acel dosar, SRI, MAI şi SIE şi MApN au comunicat, în 28.06.2004, 5.08.2004 şi 30.06.2004, toate informaţiile solicitate în ceea ce priveşte o posibilă colaborare a domnului Traian Băsescu ca colaborator al Securităţii ca poliţie politică, şi instanţa, în urma deliberării, a constatat că documentele respective nu au putut proba în niciun fel o colaborare a lui Traian Băsescu cu fosta Securitate şi printr-o hotărâre definitivă în data de 14.02.2005 a constatat că singurul vinovat în prezentul dosar a fost Mugur Ciuvică, care a fost obligat să plătească daune morale în cuantum de 500 de milioane de lei", a spus avocatul.