Pentru a marca Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, care se sărbătoreşte anual în 18 octombrie, mai multe ONG-uri invită publicul, miercuri, la o proiecţie de film gratuită, la Cinema Palace, despre o tânără sedusă prin metoda loverboy.

Filmul a fost realizat în cadrul proiectului "Next Steps România", care ajută victimele traficului să iasă din sistem şi să se reintegreze în societate, în colaborare cu Asociaţia Cătunul Verde din Oradea şi cu departamentul media de la Colegiul Biblic Est European.

Scurtmetrajul, care durează 15 minute, spune povestea Alexandrei, o tânără refugiată care s-a îndrăgostit de un proxenet. Acesta a uzat de una dintre cele mai des folosite metode de racolare, loverboy, care începe cu o aparentă poveste de dragoste.

"Numele tău e Alexandra" are la bază povestea unei piese de teatru scrise în urmă cu câţiva ani de voluntara Georgeta Szabo, de la Asociaţia Cătunul Verde. "Pentru scurtmetraj, cu acceptul Georgetei am modificat puţin povestea pentru a fi actuală şi pentru refugiaţii ucraineni din Oradea", a explicat pentru BIHOREANUL Cristina Minculescu, psiholog în cadrul proiectului social.

Accesul la film, programat în 18 octombrie, la ora 18, va fi gratuit. Acesta va fi proiectat în sala 7 a Cinema Palace.

Pentru a-și asigura locul, însă, doritorii sunt rugaţi să-și facă rezervare pe site-ul cinematografului.

O a doua proiecţie este programată pentru săptămâna viitoare, pe 23 octombrie, tot de la ora 18, aceasta fiind dedicată refugiaţilor ucraineni care locuiesc în Oradea.

La finalul fiecărei proiecţii, specialişti de la diferite ONG-uri vor discuta cu participanţii şi vor răspunde curiozităţilor legate de acest fenomen care schimbă în totalitate vieţile persoanelor care ajung să se prostitueze fără voinţa lor.

"Next Steps România" este un proiect realizat în cadrul unui parteneriat dintre Dorcas Aid România, Armata Salvării România, International Justice Mission şi Centrul Creştin Betania din Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!