Primul manager de spital numit de ministrul PSD-ist Florian Bodog este Adriana Nica, partenera de viaţă a lui Sorin Oprescu, un medic contestat de colegii ei, care a scris şase cărţi în ultimul an, pentru a-şi pregăti ascensiunea, scriu ziarele centrale. Adriana Nica va conduce cel mai mare spital din ţară, Spitalul Universitar din Bucureşti.

Potrivit Gazetei Sporturilor şi blogului tolo.ro, Adriana Nica a fost instalată fără concurs în funcţia de manager printr-o decizie semnată miercuri de ministrul orădean Florian Bodog. Aceleaşi surse scriu că numirea i-a surprins pe medicii spitalului, care îi contestă competenţele.

"Miercuri seara am plecat din spital şi nu se ştia nimic. La raportul de gardă de joi dimineaţa am fost anunţaţi că avem un manager nou în persoana medicului Adriana Nica. Un nume care nu a fost vehiculat niciodată pentru această funcţie!", a spus un doctor citat de Gazeta Sporturilor. Un alt medic, coleg cu Nica la ATI, spunea că Adriana Nica nu are nicio competenţă în management, ci "o uşoară activitate medicală şi un simulacru de activitate ştiinţifică".

Evz.ro a confirmat numirea, vorbind cu fostul interimar al spitalului, Dragoş Daviţoiu. "Nu este un zvon, dr. Adriana Nica este noul manager al Spitalului Universitar. Ministrul Sănătăţii a semnat-o miercuri dimineaţă. Eu îmi păstrez funcţia de director medical. Colegii din spital nu au fost anunţaţi încă oficial, dar asta se va întâmpla" a declarat dr. Dragoş Daviţoiu.

Jurnaliştii GSP relatează că în 2016, Adriana Nica a publicat 4 cărţi de specialitate în calitate de coordonator, dintre acestea, lucrarea "Particularităţi ale managementului perioperator la pacientul cu boală hematologică nononcologică" avându-l ca autor pe Sorin Oprescu. Adriana Nica a publicat în 2016 şi două cărţi în calitate de coautor, iar în 2015 şi 2016 a publicat o lucrare la trei săptămâni în revistele ştiinţifice.

"Nici dacă stătea şi scria non-stop zi şi noapte, nimeni nu ar fi reuşit să publice atâtea cărţi şi lucrări ştiinţifice într-un timp atât de scurt ca Adriana Nica", comentează pentru Gazeta Sporturilor un medic de la Secţia ATI a Spitalului Universitar a cărui şefă a fost Nica.

În ultima declaraţie de avere, iubita lui Sorin Oprescu a declarat că are împrumuturi de 660.000 de euro. Ea apare ca martor în dosarul de corupţie al lui Oprescu, iar unul din imobilele pe care procurorii au pus sechestru asigurator în acest dosar aparţine acesteia.

Conform aceleiaşi surse, în 2015, ea şi-a susţinut teza de doctorat în faţa lui Nicolae Bănicioiu şi a lui Dorel Săndesc, ministrul şi secretarul de stat al guvernului Ponta. În acelaşi an, Secţia de ATI de la Spitalul Universitar a fost împărţită în trei, iar Adriana Nica numită şeful secţiei ATI 2.

În 30 octombrie 2015, în ziua incendiului de la Colectiv, Adriana Nica şi-a dat demisia şi a fost înlocuită cu doctorul Letiţia Coriu. În februarie 2016, Nica a revenit la spital, în acelaşi timp în care se întoarce în spital şi Oprescu, care reprimeşte drept de practică, fiind numită din nou şef secţie ATI.

Jurnaliştii GSP au scris că au discutat de mai multe ori cu Adriana Nica, însă aceasta a refuzat să comenteze numirea ei în funcţia de manager al Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti.