După aproape cinci luni de la mazilirea șefului Serviciului Teritorial Bihor al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, Remus Raț, despre care BIHOREANUL dezvăluise că în 2006 a fost condamnat penal pentru tăieri ilegale de arbori și că anul acesta în ianuarie a devenit și suspect într-un dosar de braconaj, pe funcția vacantată a fost numită, în sfârșit, o altă persoană.

Propulsarea a fost făcută pe 9 august, discret, prin transfer de la Consiliul Județean la ANANP, prin semnătura președintei Adi Croitoru, iar cel numit este fostul PNL-ist Horia Carțiș, care până atunci a deținut funcția de șef al Direcției Economice a CJ Bihor, după ce anul trecut fusese subprefect din partea PMP.

Expert în arii naturale protejate, Carțiș nu ar putea fi considerat un neavenit și nici că ar face un pas înainte în carieră, deoarece noua funcție este net inferioară celei de director pe care o avea, iar salariul mai mic.

Totuși, guvernanții, care se tot laudă cu transparența, puteau măcar să anunțe că o instituție din județ are un șef nou, asta ca să nu mai punem la socoteală că ANANP putea organiza un concurs. Dar de unde nu-i...