Ashleigh Barty, prima în ierarhia WTA, a uimit lumea tenisului după ce a anunţat că se retrage din sportul alb la nici 26 de ani. "Mă voi retrage din tenis. E prima dată când o zic cu voce tare, e greu de spus", a spus Barty, citată de Hotnews.ro.

"Sunt atât de fericită şi sunt atât de pregătită. Şi ştiu doar că în momentul de faţă în inima mea, pentru mine ca persoană, asta este corect", a mai transmis sportiva. 

"Sunt recunoscătoare pentru tot ce mi-a oferit tenisul, mi-a dăruit toate visurile mele. Dar acum e momentul să fac un pas în spate şi să urmăresc alte visuri", a adăugat campioana. 

De-a lungul carierei, Barty a câştigat trei turnee de Grand Slam: Roland Garros în 2019, Wimbledon în 2021 şi Australian Open chiar în acest an. 

La scurt timp după anunţul retragerii, Serena Williams (40 de ani) a avut o primă reacţie. Multipla campioană de Grand Slam din SUA se declară uimită de decizia lui Barty, Serena precizând că a rămas "fără cuvinte": "Sincer, un pic rămasă fără cuvinte. Îţi mulţumesc că ai inspirat nu numai tinerele din Australia, ci şi pe cele din întreaga lume. Îţi mulţumesc că ai arătat că bunătatea învinge. Mulţumesc, Ash Barty!".

Şi Simona Halep, fostă numărul 1 mondial, i-a transmis un mesaj australiencei: "Ash, ce pot să spun? Ştii că lăcrimez, aşa-i? Prietena mea, o să îmi fie dor de tine în turnee. Eşti diferită şi specială şi am împărtăşit nişte momente extraordinare. Ce urmează pentru tine? Să fii campioană la golf? Să fii fericită şi să te bucuri de viaţă!". 

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!