Numărul de cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 aproape s-a dublat în ultima săptămână în România, arată datele prezentate, luni, de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care a precizat într-o conferinţă de presă că numărul de îmbolnăviri ar putea ajunge la finalul lunii august la 10.000 / zi.

Conform Euronews.ro, Rafila a prezentat detaliat situaţia înregistrată în săptămâna 27 iunie - 3 iulie. Astfel, în ultima săptămână, au fost confirmate 7.726 cazuri, dintre care 1.307 sunt persoane reinfectate. În săptămâna anterioară, fuseseră raportate 3.974 de cazuri.

La ATI au fost internate, în ultima săptămână, 52 de persoane, dintre care 25 au fost persoane nevaccinate. În perioada menţionată au fost raportate 16 decese.

Ministrul Sănătăţii a prezentat, în cadrul aceleiaşi conferinţe, două scenarii pentru perioada următoare: unul în care vârful acestui val pandemic va fi în perioada 7-10 august. Al doilea scenariu, mai pesimist: vârful va fi spre finalul lunii august - începutul lunii septembrie, cu o estimare de 10.000 de cazuri pe zi. "Rămâne de văzut dacă aceste lucruri se vor confirma în vreun fel", a precizat Rafila, citat de Euronews.ro.

Ministrul Sănătăţii le-a recomandat românilor să poarte măştile de protecţie în spaţii închise aglomerate şi în mijloacele de transport în comun.

Așa cum BIHOREANUL a scris, în Bihor, în ultima săptămână s-au înregistrat peste 100 de cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!