Opt noi decese din cauza coronavirusului au fost raportate, miercuri dimineață, de Grupul de Comunicare Strategică, numărul total al morților ajungând la 205. Printre noile victime confirmate se numără și ambulanțierul de 53 de ani din Suceava, consemnat drept primul cadru medical din România mort după ce a contactat virusul în timpul serviciului, dar și o femeie de 38 de ani din Constanța, care nu avea alte boli.

Conform comunicării GSC, femeia de 38 de ani a fost înregistrată ca fiind cel de-al 200-lea deces din România și era din județul Constanța. 

Debutul bolii ar fi avut loc pe 23 martie, când a și fost internată la Boli Infecțioase, în Constanța, după care starea i s-a agravat, astfel că pe 31 martie a ajuns la Terapie Intensivă. Confirmarea că femeia a avut virusul a venit pe 1 aprilie, iar decesul a survenit marți, 7 aprilie. 

„Fără posibilă expunere identificată, fără condiții medicale pre-existente”, notează GSC în dreptul acesteia. Cu alte cuvinte, nu se știe de unde a luat virusul.

Pe lângă cei doi, alte decese raportate miercuri dimineață au fost: un bărbat de 90 de ani din Alba, o femei de 67 de ani din Botoșani, o femeie de 61 de ani din Mureș, dar și trei persoane din București: o femeie de 90 de ani, o alta de 76 de ani, și un bărbat de 57 de ani. Conform GSC, ultimii 6 aveau condiții medicale preexistente, adică și alte boli.