Poliţiştii din Beiuş au întrerupt, duminică seara, o nuntă ţinută ilegal într-un local din municipiu, cu 39 de participanţi. Mai mult, forţele de ordine au împărţit şi "daruri" de nuntă: o amendă de 3.000 de lei pentru administratorul localului, respectiv amenzi în valoare totală de 19.000 de lei pentru petrecăreţi.

"Duminică, 21 februarie a.c., în jurul orei 21.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Beiuş împreună cu cei ai Secţiei nr. 2 de Poliţie Rurală Beiuş au întrerupt un eveniment privat (nuntă) care se desfăşura în spaţiu închis, într-o societate comercială din municipiul Beiuş, care funcţionează în regim de restaurant, încălcând astfel prevederile legale cu privire la interzicerea organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.)", se arată într-un comunicat transmis, luni, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor. 

Poliţiştii i-au legitimat pe toţi cei 39 de participanţi care se aflau în localul respectiv. "În consecinţă, administratorul societăţii comerciale respective a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, iar persoanele participante la eveniment au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 19.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19", se mai precizează în informarea IPJ. 

Poliţiştii din Beiuş continuă verificările faţă de persoanele participante la eveniment, "cu privire la eventualitatea existenţei unor măsuri de carantină sau izolare dispuse faţă de vreunul dintre aceştia".

După cum se ştie, organizarea de evenimentele private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) este interzisă în România. "În situaţia în care forţele de ordine constată că aceste interdicţii sunt încălcate, vor interveni cu fermitate şi vor aplica sancţiuni contravenţionale", transmite IPJ Bihor. 

De asemenea, poliţiştii le amintesc bihorenilor că pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecţie sanitară apelând la linia TelVerde – 0800800165.