40 de familii din Oradea, care au sărbătorit "Nunta de Aur", adică 50 de ani de căsătorie neîntreruptă, au fost premiate miercuri de viceprimarul Mircea Mălan, la Primăria Oradea.

Mălan i-a felicitat pe cei prezenţi, le-a acordat o diplomă de fidelitate, dar şi un premiu în bani, în cuantum de 500 de lei. Între "premianţi" s-a numărat şi istoricul orădean Viorel Faur şi soţia sa, Rafila, însoţiţi de nepoţica lor.

"Atunci când se întâmplă să oficiez căsătorii, le spun tinerilor că îmi doresc să îi văd că vor veni la Primărie şi peste 50 de ani pentru a sărbători Nunta de Aur. Pentru mine aceste momente sunt de fiecare dată emoţionante şi mă bucur să pot participa la ele. Vă transmit toată consideraţia noastră şi mulţumirile pentru exemplul pe care ni-l oferiţi", a spus viceprimarul Mircea Mălan.

De altfel, municipalitatea a reamintit că, potrivit HCL nr.867/2005, şi orădenii care au împlinit venerabila vârstă de 100 de ani primesc un premiu în bani în valoare de 1.000 lei.

Compartimenul de Stare Civilă primeşte în continuare cereri în acest sens, la camera 14 parter, în clădirea primăriei. Detalii mai multe, la telefon 0259/408825.