Magnatul Ioan Micula şi-a măritat, sâmbătă, fiica cea mare. Olivia Micula, în vârstă de 23 de ani, şi Dorin Floruţa, fost fotbalist, au fost cununaţi în Biserica "Înălţarea Sfintei Cruci" din cartierul Oncea, de preotul paroh Miron Erdei.

Mirii au pornit spre biserică în jurul orei 17.30 de la vila lui Ioan Micula de pe strada Colinelor, îmbarcaţi în câte o maşină Skoda Superb, model 2014. Din alaiul care i-a însoţit au făcut parte părinţii miresei, unchiul acesteia, Viorel Micula, şi alţi apropiaţi, care însă au preferat maşini precum Range Rover, BMW şi Mercedes.

Totuşi, în evidenţă a ieşit verişorul miresei, Victoraş Micula, care şi-a condus celebrul Ferrari de circa 200.000 euro, ambalându-l din când în când, ca să atragă atenţia.

Odată ajunşi la biserică, mirii au intrat cu maşinile în curtea acesteia, iar apoi uşile s-au închis. Biserica a fost bine păzită de mulţi bodyguarzi de la firma lui Mihai Gabor, zis Grecu, dar şi de la propria firmă de pază a tatălui miresei, care nu au lăsat pe nimeni să intre în curte. În jurul gardurilor s-au strâns atât ziarişti cât mai ales locuitorii din zonă, curioşi să vadă mireasa.

Olivia a purtat o rochie semnată de celebra Vera Wang, care a creat, de-a lungul timpului, rochii de mireasă pentru celebrităţi precum Victoria Beckham, Chelsea Clinton (fiica ex-preşedintelui american, Bill Clinton) sau Mariah Carey.

Ceremonia a început în stil american. Mirele a aşteptat în biserică, iar după ce toate cele şase perechi de cavaleri şi domnişoare de onoare au intrat în biserică, Olivia a fost condusă de braţ de tatăl ei spre altar.

Potrivit apropiaţilor, mirii au două perechi de naşi, ambele din partea miresei, formate din angajaţi ai grupului de firme condus de fraţii Micula. Domnişoara principală de onoare a fost Natalia, sora miresei, iar cavalerul de onoare a fost George Floruţa, fratele mirelui.

La ceremonia religioasă au participat câteva zeci de invitaţi, printre care şi preşedintele Consiliului Judeţean, Cornel Popa, verişor al fraţilor Micula şi fost director al firmelor lor, care a ajuns după începerea acesteia, împreună cu soţia.

În timpul ceremoniei religioase, Victoraş Micula, care ieşise din biserică, a dat declaraţii presei. "Verişoara mea bănuiesc că e foarte fericită, la fel cum aş fi şi eu în asemenea situaţie. Olivia e o fată extraordinară şi mă bucur pentru ea că şi-a găsit sufletul pereche", a spus fiul lui Viorel Micula.

Întrebat de ziarişti dacă are emoţii şi dacă se gândeşte la momentul însurătorii, Victoraş a spus că nu. "Am 18 ani, încă nu mă gândesc la nunta mea". Cât despre prietena sa, Alexandra Gheţe, aceasta nu ajunsese la ceremonie. "Prietena mea e la aranjat, să se facă frumoasă. Şi mai frumoasă decât e", a răspuns Victoraş.

Întrebat despre participanţii la nuntă, vărul miresei a spus că la eveniment au sosit bunicii Oliviei din partea mamei, din Suedia, şi nişte rudenii apropiate din România. Totodată, la nuntă participă şi alţi invitaţi din Suedia şi din Anglia, aceştia din urmă fiind foşti colegi de-ai Oliviei de la o şcoală privată de business. "E un eveniment privat, mirii sunt foarte fericiţi, totul merge conform programului. Sunt invitate 350 de persoane, din Suedia, din Anglia şi din România", a spus Diana Bulzan, wedding planner.

După circa o oră, ceremonia religioasă a luat sfârşit, iar după ce din biserică a răsunat "Ave Maria" invitaţii s-au postat pe scările exterioare, în aşteptarea mirilor. Odată ieşiţi, Olivia şi Dorin au dat drumul mai multor porumbei albi - 300, potrivit wedding plannerului - şi au ascultat "Cântecul mirilor", o melodie ce aparţine formaţiei Bambi, care a fost interpretată live de doi cântăreţi.

Nunta a fost filmată de mai multe echipaje ale Naţional TV, televiziunea patronată de fraţii Micula, dar şi cu o dronă.

La plecare, mirii au urcat în maşină din curtea bisericii şi, după ce bodyguarzii s-au asigurat că au eliberat drumul, au pornit în trombă spre luxoasa sală de nunţi "Queen Mary", amenajată în ultimele luni de tatăl miresei - cu scandal, după cum bine se ştie - special pentru acest eveniment, în fostul restaurant Transilvania.

Sala a fost decorată cu o mulţime de flori, în culori pale, cum de altfel au fost şi cele folosite în biserică şi pe maşinile mirilor. Invitaţilor urmau să le cânte Călin Geambaşu şi trupa acestuia, Loredana, Ansamblul din Clejani şi Aurel Tămaş. De asemenea, atmosfera a fost întreţinută şi de magicianul Johannes. Primul dans al serii, cel al mirilor, a fost pe ritmuri de vals vienez.

Printre invitaţi au putut fi văzuţi politicieni şi afacerişti, precum şeful PDL Bihor Gavrilă Ghilea, fostul şef al Consiliului Judeţean, Mihai Bar, diverşi şefi de instituţii, inclusiv prefectul Claudiu Pop, precum şi actuali sau foşti responsabili ai Finanţelor Publice, precum Ioan Chivari sau Ioan Bercea.