Începând din acest an, orădenii se pot căsători şi în Cetatea medievală a oraşului. Primăria a amenajat aici trei săli pentru oficierea cununiilor civile, în Grota Roşie.

Prima cununie a avut loc sâmbătă, de la ora 13, şi a fost oficiată de viceprimarul Mircea Mălan. Orădenii Daniel Maghiar şi Anişoara Ancuţa Luncan au spus "Da", emoţionaţi, în faţa edilului şi a rudelor şi prietenilor. Soţii Maghiar le-au declarat jurnaliştilor prezenţi că sunt bucuroşi că au ales Cetatea ca loc pentru cununie, mai cu seamă că au avut invitaţi şi din afara judeţului.

"De azi începând, cununiile civile se pot oficia în trei săli din Cetate şi în sala mare a Primăriei", a declarat Mircea Mălan, sâmbătă, pentru BIHOREANUL. Primăria a renunţat la contractul cu Lotus Center, unde în anii trecuţi a fost amenajată a Casă a Căsătoriilor, astfel că viitorii soţi nu mai au acum această opţiune.

Întrucât cununiile civile se pot programa online, sălile din Cetate au fost deja rezervate de numeroşi orădeni. De pildă, pentru 20 ianuarie, a mai rămas disponibilă o singură programare, toate celelalte intervale orare fiind rezervate.