Filarmonica de Stat îşi aşteaptă melomanii, joi, de la ora 19, la un nou concert al orchestrei simfonice ce cuprinde lucrări de W.A. Mozart şi J. Brahms.

Uvertura Nunta lui Figaro este printre ultimele cinci opere din cele 22 de compoziţii destinate scenei de Mozart. Ca în majoritatea cazurilor, compozitorul a adăugat operei muzica uverturii cu puţin timp înainte de premieră. Concert nr. 23 pentru pian și orchestră în La major, K.488 se remarcă prin echilibrul fin între dispoziţia în general lirică şi episoadele pline de umorul caracteristic fin mozartian.

În cea de-a doua parte a concertului doritorii vor audia compoziţia romantică Simfonia I în do minor de Johannes Brahms. Lucrarea a fost terminată relativ târziu, după vârsta de 40 de ani, în plină maturitate a compozitorului.

Solistul invitat, Demény Balázs, născut în 1989 la Cluj, a început studiul pianului la Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj, continuă la Conservatorul de muzică „Bartók Béla” din Budapesta, Hochschule für Musik „Hanns Eisler” din Berlin. În prezent este student doctorand la Universitatea de Arte și Muzică „Liszt Ferenc”.

Conducerea muzicală aparţine dirijorului permanent al Filarmonicii de Stat Jankó Zsolt.

Biletele se găsesc la sediul instituţiei, iar abonamentele sunt valabile.