Regi, regine, prinți și prințese din Europa și Asia au participat joi la nunta prințului moștenitor al Iordaniei, Hussein bin Abdullah (28 de ani), cu arhitecta Rajwa Al Saif (29 de ani), care provine dintr-o familie bogată și influentă din Arabia Saudită.

Pentru ceremonia căsătoriei, care a avut loc la palatul Zahran, mirele a purtat ținută militară, iar mireasa a îmbrăcat o rochie albă creată de Elie Saab, cu trenă lungă. În drumul spre locul ceremoniei, ea a pășit prin grădini spectaculoase la brațul fratelui mai mic al mirelui, prințul Hashem al Iordaniei.

Conform tradiției, mireasa a fost aplaudată de toți cei prezenți la ceremonie în momentul în care și-a făcut apariția.

La nuntă au participat reprezentanți ai mai multor case regale, inclusiv europene, printre care Prințul și Prințesa de Wales, William și Catherine, ai Marii Britanii, Regele Emerit al Spaniei, Juan Carlos, alături de Regina Sofia, Regele Willem-Alexander al Ţărilor de Jos, alături de soția sa, Regina Maxima.

România a fost reprezentată de Margareta, Custodele Coroanei, și de Principele Consort Radu. 

De asemenea, printre invitați s-a numărat și Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden. 

După ceremonia în care au semnat un legământ pentru întreaga viață, cei doi miri au ieșit pe străzile din Amman, într-o paradă spectaculoasă, aplaudată de mii de iordanieni. Hussein și Rajwa au călătorit într-un Range Rover alb, iar în jurul lor s-a format un alai care, privit de sus, „construia” steagul Iordaniei. 

sursa foto: The Royal Hashemite Court

Ajunși la palatul Al Husseiniya, mirii au fost întâmpinați de cântăreți și dansatori, care i-au însoțit până pe o scenă, unde Hussein și Rajwa au tăiat un tort imens. 

sursa foto: The Royal Hashemite Court

A urmat o recepție pentru familiile regale și alți invitați de seamă. 

Imediat după căsătorie, curtea hașemită a Iordaniei a anunțat că s-a dat un decret prin care noua soție a moștenitorului primește titlul de Prințesa Rajwa Al Hussein. 

Pe paginile de socializare ale Regatului Hașemit al Iordaniei au fost publicate o serie de imagini de la nuntă, care, de altfel, a fost transmisă și de televiziunile din țara arabă. 

După nuntă, mirele a publicat pe propria-i pagină de Facebook un mesaj în care spune că a fost „binecuvântat” cu Rajwa, care este „lumina vieții mele”. El le-a mulțumit, de asemenea, tuturor celor care au sărbătorit alături de miri momentul special. 

Presa internațională a scris că nunta atât de publică a lui Hussein bin Abdullah vine să cimenteze poziția acestuia ca moștenitor al tronului Iordaniei, o țară cu circa 10 milioane de locuitori, considerată o oază de stabilitate în Orientul Mijlociu.

Tatăl lui Hussein, Regele Abdullah al II-lea, este la ora actuală unul dintre cei mai longevivi monarhi din lume, iar în domnia sa a liberalizat economia din Iordania și a promovat pacea între religii. Totuși, Iordania se confruntă cu dificultăți, având o rată mare a șomajului și datorii mari externe.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!