Momente de triumf, în faţa penitenciarului Jilava: după 2.147 de zile de puşcărie pentru tâlhărie şi ceva crimă organizată, Nuţu Cămătaru a fost redat miercuri societăţii. Pentru această ocazie specială în viaţa unui om, Nuţu a dorit ceva frumos, şi ca atare i s-a şi pregătit.

Acesta a fost aşteptat în faţa Penitenciarului Jilava de către apropiaţii şi rudele lui, care au adus cu ei trei cai şi mai mulţi porumbei. Nuţu Cămătaru a plecat de la Penitenciar pe unul dintre cai, timp în care porumbeii au fost eliberaţi.

Atât doar că în calea lor avea să iasă curând Poliţia. Ion Balint a fost amendat de Poliţia Rutieră, pentru încălcarea articolului 99 din Codul Rutier, referitor la nerespectarea regulilor de circulaţie de către conducătorii de animale, şi anume că a mers călărind pe drumul public.

Amenda este între 120 şi 180 de lei, Nuţu Cămătaru primind sancţiunea minimă. Dacă o va achita în 48 de ore, aceasta se va reduce la jumătate.

O problemă oricum mult prea mică faţă de ce se arată la orizont. Ion Balint a fost condamnat anul trecut la 13 ani de puşcărie, pentru proxenetism, şantaj, violenţă. Hotărârea nefiind definitivă, miercuri a fost eliberat pentru ispăşirea unei alte condamnări, de 6 ani.