Luna martie reprezintă pentru echipa Open Tribe încheierea cu succes a două ediții ale programului „Adolescența Altfel”, atât în Oradea, cât și în București.

Programul „Adolescența Altfel” vine în sprijinul adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani, cu scopul de a le oferi o experiență imersivă, descoperind noi moduri de a-și trăi adolescența, fiind totodată deschizător de orizonturi în ceea ce privește viitorul și succesul acestora. Adolescența nu trebuie neapărat să fie o corvoadă, aceasta poate fi transformată în una dintre cele mai frumoase și constructive etape ale vieții, dacă știm cum să o pregătim, cu ce baze să ne ancorăm în această aventură și cu ce scop să privim mai departe. Mai întâi, se clădește mediul adolescentului, alături de valorile deja dobândite prin educația parentală. La această vârstă, poate pentru prima oară, tinerii conștientizează importanța alegerii unui mediu propice dezvoltării și a unui anturaj care să reflecte aceeași direcție, bazată totodată pe valori comune.

Identificând și lucrând pe schimbările inerente perioadei adolescentine, se clădește mai apoi fundația succesului. Odată cu formarea personalității și a conturării unor opinii proprii, tinerii învață să construiască și să mențină relații sănătoase. Aceștia trec prin etape de autocunoaștere, de valorificare a potențialului, pentru ca mai apoi să își stabilească obiective pentru împlinirea propriului scop. 

Un adolescent acompaniat azi înseamnă un adult de succes mâine. Iar în spatele oricărui adolescent acompaniat se află un părinte responsabil. Cursurile Open Tribe vin așadar ca un sprijin pentru părinții conştienţi și totodată dornici să își susțină copiii să trăiască potrivit unor valori fundamentale, precum: responsabilitatea, încrederea în sine, perseverenţa, integritatea, munca în echipă etc. În plus, părinții sunt și ei participanți activi în procesul de dezvoltare a copilului lor. Open Tribe crede cu tărie că numai împreună cu părinții se poate dobândi o dezvoltare optimală și de durată a copilului. Astfel părinții ajung să evolueze alături de copiii lor din punct de vedere emoțional și să construiască o relație sănătoasă și armonioasă.

Misiunea și totodată motivația echipei Open Tribe este dezvoltarea copiilor și crearea unor relații armonioase în sânul familiei, atât în comunitatea locală, cât și pe plan național. Programele Open Tribe vor fi așadar în curând disponibile și în alte orașe precum: Brașov, Timișoara, Brăila.

Dr. Réka Balog - profesor, trainer și editor Open Tribe

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!