Zborurile de pe aeroportul Londra – Stansted au fost date peste cap sâmbătă după ce un pachet suspect a fost găsit în zona de securitate, iar întreaga aerogară a fost evacuată, geniştii fiind chemaţi să intervină. Şi zborul Ryanair spre Oradea a avut de suferit, iar majoritatea pasagerilor nu au mai putut fi îmbarcaţi. 

Alerta cu pachetul suspect a fost dată în jurul orei 13, ora Angliei, iar, potrivit Daily Mail, la faţa locului a fost chemată Poliţia din Essex, precum şi o echipă de genişti, care ulterior a efectuat o explozie controlată a pachetului respectiv. Aceeaşi sursă notează că, până la urmă, nu au existat motive de îngrijorare, nefiind vorba despre o bombă, însă un bărbat a fost arestat în legătură cu acest incident.

În ceea ce priveşte pasagerii, aceştia au fost lăsaţi înapoi în terminal, însă după mai multe ore, iar atunci s-au creat agitaţie, căci mulţi s-au înghesuit în zona de securitate, în încercarea de a-şi prinde zborurile.

Pentru cel al companiei Ryanair spre Oradea îmbarcarea a putut fi făcută doar pentru 3 pasageri din totalul celor care şi-au achiziţionat bilete, însă aeronava a venit totuşi spre Aeroportul Oradea, ajungând cu întârziere de o oră şi 15 minute (a aterizat în jurul orei 22).

Zborul a fost efectuat întrucât la Oradea aşteptau mai mulţi pasageri pentru a pleca spre Londra, aeronava Boeing 737-800 fiind aproape plină la întoarcere. Informaţiile au fost confirmate de reprezentanţii Aeroportului Internaţional Oradea.