Ziua de duminică a fost una neagră în Bihor, în care apele au luat tribut vieţi omeneşti. Un copil de doar 8 anişori a murit, după ce s-a înecat în piscina unei pensiuni din comuna Remeţi.

Deocamdată, nu se ştie cum anume s-a produs această tragedie. Cert este că martori care l-au văzut pe copil înecându-se l-au scos la suprafaţă şi au început manevrele de resuscitare, până când la faţa locului au ajuns salvatorii profesionişti.

Potrivit dr. Liciniu Venter, şeful Ambulanţei Bihor, un echipaj de la Bratca a intervenit de urgenţă şi a continuat aceste manevre, iar apoi la locul tragediei a ajuns şi un echipaj SMURD, cu elicopterul, de la Jibou.

Din nefericire, după cum a confirmat şi maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, salvarea copilului nu a mai fost posibilă, iar medicii nu au putut decât să-i declare decesul.

Tot duminică, un tânăr de 20 de ani a murit înecat în apele Crişului Repede, în Oradea, mai jos de magazinul Kaufland de pe Borşului. De asemenea, în această săptămână alte două persoane au murit înecate în Bihor: un bărbat de 34 de ani, care a căzut dintr-o barcă în Lacul Vida din Dobreşti, şi un copil de 14 ani, care a ajuns în apa Crişului Repede în Oradea, zona Sovata.