Un tânăr în vârstă de aproximativ 20 de ani a fost transportat de un echipaj al SMURD la Unitatea de Primire Urgenţe după ce, miercuri, în jurul orei 15.30, i s-a făcut rău şi a căzut chiar pe trotuarul din faţa magazinului de etnobotanice Euphoria, de pe strada Moscovei.

Băiatul a fost văzut de un trecător care a sunat la 112. "Era alb la faţă şi părea inconştient", a spus martorul.

La faţa locului a sosit un echipaj al SMURD, care i-a acordat primul ajutor şi apoi l-a transportat la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean. "I s-a făcut rău. Nu a leşinat şi a recunoscut că este consumator de etnobotanice. Acum este la UPU sub supraveghere", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Adriana Bălan, de la SMURD.

Potrivit unor surse, tânărul este client fidel al weedshop-ului.

Incidentul vine la o lună şi jumătate de când prefectul Gavrilă Ghilea declara că "în Oradea nu mai avem nici un magazin care să comercializeze produse etnobotanice", datorită controalelor efectuate de o comisie mixtă, formată din reprezentanţi ai Protecţiei Consumatorilor, Inspecţia Muncii, Garda Financiară şi chiar Pompieri.

La puţin timp după controale, câteva magazine de etnobotanice, printre care şi weedshop-ul Euphoria, şi-au reluat, însă, activitatea. Magazinul Euphoria, închis până acum de două ori de autorităţi, este deţinut de fraţii Ovidiu şi Ciprian Iova, ambii la bază profesori de sport.

Numele lui Ciprian Iova apare şi în dosarul fostului şef al OPC Bihor, Sebastian Secoşan, tânărul fiind cel care l-a denunţat la DNA pentru luare de mită.