Echipele mixte de control, formate din poliţişti şi angajaţi ai mai multor instituţii, au continuat controalele pentru prevenirea răspândirii Covid-19 în Bihor.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de Poliţia Bihor, în ultimele 24 de ore, 409 persoane au primit amenzi, în valoare totală de 169.575 lei. Cele mai multe sancţiuni, 343 la număr, s-au dat pentru bihorenii care nu purtau mască de protecţie în spaţiile publice închise sau deschise, unde este obligatorie.

Echipele de control au mai aplicat 41 de amenzi în valoare totală de 25.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea şi libera circulație. „Totodată, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare totală de 6.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea”, se arată în comunicat.

Alte 12 amenzi, în valoare totală de 10.750 de lei, au fost aplicate unor persoane fizice care au participat la activităţi interzise, însă comunicatul Poliţiei nu lămureşte despre ce fel de activităţi este vorba. Cert este că şi un operator economic a fost amendat cu 3.000 de lei, pentru organizarea de activităţi similare, care acum sunt supuse unor interdicţii sau restricţii.

În cadrul verificărilor de sâmbătă, oamenii legii au legitimat peste 5.500 de persoane şi au verificat 314 societăţi comerciale şi mijloace de transport. Cu precădre, echipele au mers în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase.

Pe lângă amenzile specifice anti-Covid, poliţiştii au mai dat o amendă de 2.900 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, şi alte 5 amenzi în valoare totală de 2.175 de lei, pentru nerespectarea Codului Rutier.