Orădeanca Jessie Baneș a făcut acuzații dure cu privire la organizarea și desfășurarea concursului Eurovision România, după ce cântecul ei n-a trecut de prima etapă a semifinalelor.

Jessie s-a înscris în cursă cu piesa „Regret”, care în decembrie s-a calificat între cele 45 de melodii selectate pentru prima etapă a semifinalei.

Ulterior, piesa nu s-a mai regăsit între cele 20 de cântece selectate pentru a doua etapă a semifinalei, din care 15 au fost selectate de juriul concursului, iar cinci în urma votului publicului.

Rezultatul a surprins-o și enervat-o pe Jessie. „M-am bucurat de un succes extraordinar cu piesa Regret! Piesa era în top! Ca artist, înseamnă că mi-am făcut foarte bine treaba”, a declarat ea, pentru cancan.ro.

Artista susține că știe că piesa ei a fost pe locul 3 în preferințele publicului, fiind votată mai ales de români din străinătate, și era cea mai bine cotată piesă în limba română. „De la locul 3 să ajungi la locul 20... Am încercat să fac și eu ce îmi stă în putință. Mi s-a spus că nu mi-e permisă contestația în acest moment. Nu se mai poate face nimic, e un concurs corupt. Corupția de la Eurovision România trebuie oprită”, a mai spus Jessie Baneș.

Potrivit cancan.ro, mai mulți fani ai lui Jessie Baneș s-au arătat de asemenea revoltați de situație și chiar au inițiat o petiție, pe Facebook, pentru a readuce piesa „Regret” în concurs.

Care sunt finalistele

Petiția n-a avut niciun efect, iar sâmbătă seară s-a desfășurat a doua etapă a semifinalei, în urma căreia au fost alese cele 10 cântece finaliste pentru Eurovision România.

Potrivit tvr.ro, acestea sunt: Alex Parker & Bastien – „All this love”, Andrei Petruș – „Take me”, Cream, Minodora și Diana Bucşă – „România mea”, Dora Gaitanovici – „Ana”, Gabriel Basco – „One night”, Kyrie Mendél – „Hurricane”, MØISE – „Guilty”, Petra – „Ireligios”, Vanu – „Never give up” și WRS – „Llamame”.

Finala națională va avea loc pe 5 martie, când se va decide cine va reprezenta România la concursul european. Eurovision 2022 va avea loc în luna mai, la Torino. 

Juriul Eurovision România este compus din Ozana Barabancea, Cristian Faur, Randi, Alexandra Ungureanu și Adrian Romcescu.


Melodiile calificate în finala Eurovision România:

Alex Parker & Bastien – All this love:

Andrei Petruş – Take me:

Cream, Minodora, Diana – România mea:

Petra – Ireligios:

Kyrie Mendél – Hurricane:

MOISE – Guilty:

Gabriel Basco – One night:

VANU – Never give up:

WRS – Llamame:

Dora Gaitanovici – Ana: