Vineri, la ora 12, la sediul Administraţiei Domeniului Public (ADP) Oradea, a avut loc deschiderea ofertelor depuse pentru realizarea primei parcări subterane publice din oraş.

Este vorba despre parcarea pe trei niveluri care urmează să fie amenajată de municipalitate (66%), prin ADP Oradea, în parteneriat cu compania RCS&RDS (33%), în strada Independenţei, pe malul Crişului Repede.

Până la termenul limită, mai exact pe 9 ianuarie, ora 10, au fost depuse două oferte. Una aparţine asocierii firmelor clujene SC Verbau România SRL - SC Grup Energoinstal SA - SC Imsat Service Cluj, iar cealaltă a fost depusă de SC Construcţii Bihor SA.

De asemenea, cu întârziere, a fost depusă şi oferta asocierii SC Rost Construct SRL- Consorzio Stabile Agoraa SRL, care a şi fost returnată ofertantului din cauza depăşirii termenului limită.

"În perioada următoare vom analiza ofertele. Mergem pe preţul cel mai scăzut şi îndeplinirea cerinţelor din caietul de sarcini", a declarat pentru BIHOREANUL Liviu Andrica, directorul ADP Oradea.

Tot după depăşirea termenului limită de depunere a ofertelor, firma RDD Security Solutions a trimis pe adresa de e-mail a instituţiei o contestaţie legată de o aparentă neclaritate din caietul de sarcini în privinţa detaliilor tehnice ale unei camere video. "Contestaţia a fost trimisă după termenul limită. Totuşi aşteptăm şi poziţia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor", a precizat Florin Alexandru, purtătorul de cuvânt al ADP Oradea.

Valoarea estimată a investiţiilor în realizarea primei parcări subterane publice este de 26.641.634 lei, iar constructorul va avea la dispoziţie 18 luni pentru realizarea lucrării. Aşadar, teoretic, la finalul anului 2015, parcarea ar putea fi finalizată.

ADP Oradea a mai organizat în 2013 o licitaţie pentru acest obiectiv, însă, în urma evaluării, niciuna dintre cele patru oferte depuse atunci nu au fost considerate conforme.